Sport

FIFA anunță măsuri fără precedent. Ce se întâmplă cu fereastra de transferuri și cu contractele care expiră în vară

Publicat: 09 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
FIFA anunță măsuri fără precedent. Ce se întâmplă cu fereastra de transferuri și cu contractele care expiră în vară

Pandemia de coronavirus afectează serios și lumea fotbalului, iar FIFA s-a văzut nevoită să ia o serie de măsuri fără precedent pentru a gestiona această situație.
Numeroși fotbaliști au contractele scadente la data de 30 iunie, însă FIFA recomandă prelungirea înțelegerilor până la finalul sezonului, în funcție de fiecare campionat.
De asemenea, forul mondial a făcut o recomandare și în privința jucătorilor care au semnat deja un angajament cu un alt club, din vară. Ei vor rămâne la echipa actuală până când sezonul se va încheia.
Este și cazul marocanului de la Ajax, Hakim Ziyech, care semnase deja cu Chelsea. El va fi nevoit să își prelungească șederea la Amsterdam.

Fereastra de transferuri se mută

Având în vedere situația generată de COVID-19, FIFA va ajusta și fereastra de transferuri, care nu va mai fi programată în intervalul clasic.
Forul condus de Gianni Infantino anunță că va fi flexibil și va încerca să permită mutările în perioada dintre încheierea actualului sezon și începerea următorului, indiferent când va avea loc acest lucru.

FIFA solicită cluburilor să ajungă la înțelegeri salariale

FIFA solicită cluburilor și jucătorilor să ajungă la acorduri privind salariile pentru a face față dificultăților cauzate de pandemia de coronavirus.
Forul mondial a reamintit că în actualul context dificil, sănătatea rămâne prioritatea numărul unu și primul criteriu în luarea deciziilor

Adauga un comentariu