Actualitate

Fiica Adrianei Iliescu se descurcă bine la cele două facultăți pe care le urmează. Ce note a luat Eliza Iliescu

Publicat: 08 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fiica Adrianei Iliescu se descurcă bine la cele două facultăți pe care le urmează. Ce note a luat Eliza Iliescu
Eliza Iliescu a trecut cu bine de prima sesiune de examene din viața ei

Anul trecut, după terminarea liceului, Eliza, fiica Adrianei Iliescu, a ales să urmeze în paralel două facultăți, Litere și Filosofie. Acum, tânăra a trecut cu bine de prima sesiune de examene din viața de studentă, obținând note mari. Mama Elizei, Adriana Iliescu, susține că este mândră de fiica sa, care, chiar dacă s-a maturizat, încă îi mai cere sfaturi.

Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România, se poate declara o femeie împlinită. Are o carieră absolut impresionantă și o fiică, pe Eliza, care îi face viața mult mai frumoasă. Începând din toamna anului trecut, tânara este studentă la două facultăți și se descurcă de minune, potrivit celor declarate de mama sa.

Eliza, fiica Adrianei Iliescu, studentă la două facultăți

La vârsta de 66 de ani, Adriana Iliescu a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă, pe care a decis să o numească Eliza. Timpul a trecut, iar acum micuța a devenit o domnișoară în toată regula. Este studentă la două facultăți: Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti, specializarea limba şi literatura română, dar și la Facultatea de Filosofie.

Adriana Iliescu este tare mândră de fiica sa, Eliza Iliescu, care are doar note de 9 și 10 la facultate. Mai mult, cea mai bătrână mamă din România susține că tânăra o ajută și la treburile casnice dar și în bucătărie. Adriana Iliescu recunoaște că fata îi cere ajutor ori de câte ori poate, iar împreună fac o super echipă.

„Eliza este la examen acum. Sunt foarte mulțumită de ea. Vineri a avut de predat și un referat și tot așa. Suntem sănătoase amândouă, ne înțelegem de minune, avem cărți în casă. Îmi cere sfaturi, dar cred că nu prea mai are nevoie de ele pentru că este mare, ea este la facultate acum, nu mai este la liceu. Atunci când are nevoie de mine discutăm pe diverse teme și o ajut cum pot eu mai bine.

Are note doar de 9 și 10 la facultate. Îi place foarte mult filosofia, pentru ea este o mare pasiune, limba română nu mai zic, deoarece este o materie care e ca la ea acasă. Astăzi a mai avut un examen la facultate, așa că de dimineață m-am trezit și i-am pregătit o prăjitură. Și ea gătește în casă, sunt tare mândră de ea. Eu nu știu să pregătesc spaghete bologneze și le face Eliza”, a dezvăluit Adriana Iliescu pentru Click.ro.

Cum se descurcă Adriana Iliescu cu cheltuielile

În vara lui 2022, Eliza Iliescu a terminat liceul ca șefă de promoție, fiind absolventă a Colegiului „Dimitrie Paciurea”. Aceasta a obținut peste 9.5 la Bacalaureat, iar din toamnă a devenit studentă la Facultatea de Litere și, cu taxă, la Facultatea de Filosofie.

Mama ei, Adriana Iliescu, a declarat atunci că va acoperi cheltuielile pentru educația fiicei sale din pensia și indemnizația pe care le primește. Iar în cazul în care vor fi necesare mai multe fonduri, aceasta este dispusă să facă un împrumut bancar.

„Am făcut un calcul și putem face asta. Poate vom lua și un credit, vom vedea! Ar fi vorba despre circa 4.000 de lei anual, o sumă pe care cred că o vom putea acoperi din pensia mea, repet! Știm amândouă că nu va fi simplu. Dar cred cu tărie că va reuși să le facă față!Nu ne-a fost ușor, dar am trecut împreună prin toate.

Am trăit din pensia mea de profesor, aș adăuga chiar profesor universitar, dar și din indemnizația pe care o primesc de la Uniunea Scriitorilor. Adică ceva în jurul a 2.000 de lei. Nu dau amănunte, însă una peste alta nu e vorba decât despre o pensie amărâtă. Ne-am gospodărit cu cât am avut și nu am cerut nimănui nimic”, a declarat Adriana Iliescu.

Adauga un comentariu