Actualitate

Filmul răpirii marinarului român. Se afla la bordul unei nave care a fost capturată de rebelii Houthi – VIDEO

Publicat: 20 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Filmul răpirii marinarului român. Se afla la bordul unei nave care a fost capturată de rebelii Houthi - VIDEO
Primele imagini cu filmul răpirii marinarului român. Se afla la bordul unei nave care a fost capturată de rebelii Houthi

Un marinar român a fost răpit în Marea Roşie. Românul se afla la bordul unei nave care a fost capturată de rebelii Houthi. Este vorba despre o grupare radicală susținută de Iran, care a lansat luna aceasta mai multe rachete în direcția Israelului în contextul războiului din Gaza.

Gruparea teroristă a anunțat inclusiv săptămâna trecută că va ataca în Marea Roșie nave deținute sau operate de companii israeliene.

La bordul navei sunt 25 de marinari din Filipine, Bulgaria, Ucraina, România şi Mexic.

„Este singurul român de pe navă. Nu am nicio informaţie, nu ştiu absolut nimic de el. Ultima oară am vorbit cu el sâmbătă, sâmbătă seară. Nu mi-a zis nimic special, nu mi-a precizat că ar fi vreun pericol pe navă. Urma să vorbim duminică, adică ieri, însă nu am mai primit absolut niciun apel de la el. Mi s-a părut ceva ciudat că nu a sunat. Am căutat pe un site de tracking pentru nave. Am văzut că nava nu are semnal, nu există nicio informaţie şi am căutat efectiv nava pe Google, exact aşa, Galaxy Leader. Am aflat de pe internet”, a spus soţia marinarului răpit.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sonia Simionov (@soniasimionov)

„Are 29 de ani şi a fost şi el contactat să meargă pe această navă”

Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN), Adrian Mihălcioiu, a afirmat despre marinarul român aflat la bordul navei capturate de către miliţiile Houthi în Yemen că are 29 de ani, este electrician şi a fost contactat să meargă pe această navă printr-o firmă din Bulgaria.

„Avem cel puţin un navigator la bordul acestei nave, Galaxy Leader. Nava este sub pavilion Bahamas. Se ştie că nava a plecat din Turcia către India, este un o navă care încarcă maşini pentru India. Acum în zona Mării Roşii, în apropiere de Yemen a fost atacată de nişte forţe rebele înarmate, nu vorbim de piraţi somalezi, de forţe armate ale unei facţiuni rebele şi a fost îndreptată către portul Hodeidah unde se află şi acum. Navigatorul nostru este electrician. Are 29 de ani şi a fost şi el contactat să meargă pe această navă printr-o firmă din Bulgaria”, a declarat luni, jurnaliştilor, Adrian Mihălcioiu.

 

Adauga un comentariu