Titlurile zilei

Filmul unei tragedii evitate la milimetru! O adolescentă care nu a fost lasată să iasă din casă s-a aruncat în gol de la etajul 3! În apartament se mai aflau 5 fete – FOTO

Publicat: 21 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Scene incredibile au fost surprinse ieri în zona Dacia. O adolescentă de 15 ani a fost găsită pe trotuarul din fața unui bloc, după ce a căzut de la etaj. Copila a avut noroc cu carul și a scăpat cu viață. Câteva sârme aflate la geamul unui apartament de mai jos i-au atenuat căderea. Acum autoritățile au deschis o anchetă și fac verificări pentru a stabili cum s-a întâmplat totul

Tentativă de sinucidere macabră la Iași. O adolescentă în vărstă de 15 ani s-a aruncat în gol de la etajul 3 al blocului în care locuia. Joi în jurul orei 18:00 un apel la numărul unic de urgențe 112 avea să anunțe că o fată rănită se află întinsă pe trotuar în apropierea Pieței Dacia. Două echipaje medicale au ajuns imediat la fața locului pentru a-i acorda copilei îngrijiri.

„Un echipaj SMURD a intervenit în Dacia pentru o adolescentă în vărstă de 15 ani. Era conștientă, dar prezenta un traumatism de coloană vertebrală și abdomen. În cădere s-a lovit de o fereastră deschisă de la etajul doi și a căzut pe spate. S-a realizat imobilizarea coloanei și a fost transferată la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului de copii Sfânta Maria”, a precizat prof.dr. Diana Cimpoeșu.

Copila a scăpat cu zile însă va avea nevoie de ceva timp pentru recuperare.

Poliția a început o anchetă

După ce a fost preluată și transportată la spital, la locul incidentului și-au făcut apariția polițiștii.

„La data de 19 martie, în jurul orei 18:00 am fost sesizați prin apel la numărul unic de urgențe 112 cu privire la faptul că o persoană a căzut de la etajul 3 al unui bloc din municipiul Iași. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde a fost identificată o minoră, în vârstă de 15 ani, care a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt”, a precizat Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Copila, a cărei identitate o vom proteja, locuia într-un apartament pus la dispoziție de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași. În apartamentul respectiv mai locuiau încă cinci fete, toate aflate în aceeași situația.

A sărit în gol

Surse din cadrul anchetei au precizat că adolescenta ar fi vrut la un moment dat să iasă din casă, însă nu a fost lăsată de cei care o supravegheau. S-a dus în dormitor și a rămas o perioadă singură. La un moment dat, colegele de apartament au intrat în cameră să vadă ce face, însă nu au mai găsit-o. Ușa de la balcon era deschisă, iar când fetele s-au apropiat de fereastră au observat-o pe colega lor întinsă pe trotuar înconjurată de medici.

Surse din cadrul anchetei au precizat că adolescenta avea ceva tulburări de comportament, având câteva episoade de depresie. Pentru asta însă lua tratament medicamentuos. Copila are o poveste de viață extrem de tristă. Anul trecut mama ei a decedat, iar pe tatăl ei nu l-a cunoscut niciodată. Acum mai are doar o soră cu care mai vorbește din când în când. Reprezentanții Direcție Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași au transmis că vor face verificări.

„Ținem legătura cu poliția în acest caz. Minora va rămâne în grija noastră după ce va fi externată. Este elevă în clasa a opta”, a precizat Tiberiu Bantaș, purtătorul de cuvânt al Direcție Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași.

Cazuri din ce în ce mai dese

În majoritatea cazurilor, tentativele de suicid ale adolescenților țin de lipsa proprie de discernământ, neînțelegerea fenomenelor sociale și ale vieții, sentimentul de a fi neînțeles sau nedreptățit sau desconsiderat. Adolescenții care recurg la un astfel de gest o fac ca un ultim strigăt de ajutor față de un colectiv sau de o societate care, fie nu a remarcat ce se întamplă cu el, fie nu și-a dat silința să îl ajute înainte de a ajunge la acest prag.

Autoritățile, școala și comunitatea trebuie să își asume partea lor de răspundere, alături de toți cei responsabili de la caz la caz, și să coopereze cu copilul și familia acestuia la rezolvarea pozitivă a situației. Gestul cutremurător al unui copil de a încerca să își suprime viața trebuie să declanșeze o reacție sinergică, la o situație de criză din care copilul trebuie scos, nu pedepsit. De regulă, un minor care trece printr-o astfel de situație trebuie consiliat. O discuție cu un psiholog ar ajuta la depășirea problemelor care apar la aceste vârste.

Adauga un comentariu