Local

Filtre ale jandarmilor şi poliţie în Roşcani, după ce comuna a intrat în carantină – FOTO/ VIDEO

Publicat: 19 mart. 2021
O nouă localitate din județul Iași a intrat în urmă cu două zile, 17 martie 2021, în carantină totală. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a impus carantina în satele Roșcani și Rădeni, localnicii urmând a ieși din case numai cu declarații pe propria răspundere. În localitate sunt doar 13 persoane confirmate pozitiv, însă numărul mic al populației a dus la luarea deciziei de carantinare

O nouă localitate din județul Iași a intrat în urmă cu două zile, 17 martie 2021, în carantină totală. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a impus carantina în satele Roșcani și Rădeni, localnicii urmând a ieși din case numai cu declarații pe propria răspundere. În localitate sunt doar 13 persoane confirmate pozitiv, însă numărul mic al populației a dus la luarea deciziei de carantinare.

Primarul comunei Roșcani din județul Iași, Ginovel Gheorghiu, a explicat și care este situația și cum s-a ajuns la carantinarea comunei pentru următoarele două săptămâni. În localitate au ajuns atât jandarmii, cât și poliștiștii care au instituit filtre în zonele supuse carantinei.

„În mod normal, am avea o incidență de 5 și ceva la mia de locuitori, însă s-a decis carantinarea pentru situațiile din ultima perioadă. Avem câteva persoane confirmate pozitiv, însă și familiile lor vor trebui să stea în izolare. Vor veni în localitate echipe de voluntari pentru a le explica oamenilor ce au de făcut și care este situația „, a mai spus Ginovel Gheorghiu, primarul comunei Roșcani.
Adauga un comentariu