Local

Filtru al poliției ieşene în zona Bucșinescu – Exclusiv, Galerie Foto

Publicat: 24 feb. 2021

În acest moment, poliţiştii au organizat un filtru în municipiul Iaşi. Concret, poliţiştii opresc maşinile ce circulă în zona Bucșinescu. Oamenii legii verifică dacă conducătorii auto au consumat băuturi alcoolice.

La fața locului acționează cinci echipaje de poliție.

Două accidente rutiere s-au produs în seara de 24 februarie 2021 pe fondul consumului de alcool

Doar în această seară în județul Iași s-au produs două accidente rutier pe fondul consumului de băuturi alcoolice. În zona Bucium, un șofer care se deplasa spre localitatea Vișani a pierdut controlul volanului, a ieșit în decor și s-a oprit cu autoturismul într-un copac. Acesta a încercat să plece de la locul accidentului cu un taxi însă, spre ghinionul său, la fața locului a ajuns un echipaj de poliție.

Deși inițial a încercat să se eschiveze și să nege faptul că ar fi condus autoturismul, acesta și-a recunoscut într-un final fapta. În urma testării cu aparatul etilotest a reieșit faptul că bărbatul avea o alcoolemie de 0.90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Trei mașini au fost avariate după ce un șofer băut a pierdut controlul volanului și s-a izbit în acestea

De asemenea în localitatea Rediu un alt șofer aflat sub influența băuturilor alcoolice a pierdut controlul volanului și a intrat în  plin în trei autoturisme care staționau. În urma impactului, unul dintre vehicule a ricoșat într-un gard. Șoferul avea o alcoolemie de 0.73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție. Bărbatul a fost trasnportat la o unitate medicală în vederea racoltării probelor biologice. Mașinile au fost ridicate cu ajutorul platformelor. Se pare că șoferul implicat în aceast eveniment rutier a fost avocatul Andrei Horga. În trecut bărbatul a mai avut probleme cu polițiștii de la Serviciul Rutier. Reporterii Cotidianului BZI l-au contactat pe Andrei Horga dar acesta a refuzat să comenteze pe marginea incidentului produs în seara zilei de 24 februarie.

„În cursul serii trecute, poliţiştii postului de poliţie Rediu au depistat un bărbat care a fost implicat într-o tamponare. Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0.73 alcool pur în aerul espirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate probe biologe de sânge a se stabili alcoolemia pe care acesta o are. În cauză, poltistii au întocmit un dosar penal pentru conducere a unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice sau alte substanţe”, a menționat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Adauga un comentariu