Economic Local

Finanțe Iași oferă un contract de 100.000 euro pentru dezinfectarea clădirilor din administrare! Sunt vizate toate clădirile din regiune

Publicat: 04 iun. 2020
Finanțe Iași a alocat 100.000 euro pentru dezinfectarea clădirilor unde funcționează cele 6 Administrații din subordine
Finanțe Iași organizează o licitație pentru dezinfectarea clădirilor

Finanțe Iași organizează o licitație pentru achiziția serviciilor de dezinfectare a imobilelor. Contractul are o valoare de aproximativ 100.000 euro. Intervențiile se vor realiza la cele 6 Administrații din subordine, până la finalul anului 2020. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare. Firmele trebuie să vină cu soluții de dezinfectare aprobate de Comisia Națională pentru Produse Biocide a Ministerului Sănătății. Produsele trebuie să aibă capacitatea de dezinfectare a oricărui tip de suprafețe

Finanțe Iași organizează pe data de 15 iunie o licitație pentru asigurarea unor servicii de dezinfectare a clădirilor aflate în administrare. Contractul are o valoare de 541.741 lei, fără TVA, adică peste 100.000 euro. Procedura este împărțită în 6 loturi, ce cuprind Administrațiile din subordinea Direcției Generale a Finanțelor Publice (DGRFP) de la Iași, Bacău, Botoșani, Neamț, Suceava și Vaslui. Lotul de la Iași are o valoare estimată de 129.429 lei, fără TVA. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

Firma care va câștiga contractul trebuie să realizeze un minimum de 14 intervenții cu soluții speciale

Contractul de dezinfectare dorit de Finanțe Iași se va desfășura până la finalul anului în curs.

„Pentru realizarea unei dezinfecții conforme, în vederea asigurării unei remanențe (persistență) optime, care să permită respectarea condițiilor legale sanitare, autoritatea contractantă își propune ca serviciile de dezinfecție să se efectueze cu o periodicitate de 14 intervenții până la sfârșitul anului 2020. Asigurarea serviciilor de dezinfecție pentru suprafață și microaerofloră prin nebulizare chimică se va face în urma solicitării autorității contractante, care va indica spațiul pentru care se face solicitarea și frecvența asigurării dezinfecției”, se arată în caietul de sarcini.

Produsele folosite pentru dezinfectare trebuie să aibă caracteristici speciale și să nu afecteze suprafețele supuse intervenției

Contractul pus la dispoziție de Finanțe Iași stipulează că produsele trebuie să fie folosite pentru orice tip de suprafețe.

„Produsele dezinfectante folosite vor avea următoarele caracteristici: să nu necesite clătire sau aerisire după efectuarea serviciului de dezinfecție, produsul să nu decoloreze suprafețele, să nu albească, să nu păteze, să nu necesite clătire, să poată fi utilizat pe orice categorie de material (covor pvc tip tarkett, inox, plastic, mochetă, pereți, pardoseli, mese), să fie eficient în prezența substanțelor interferente, materie organică, să fie cu toxicitate redusă în soluția de utilizare, să aibă aviz emis de Comisia Națională pentru Produse Biocide a Ministerului Sănătății, în termen de valabilitate, precum și etichete în limba română”, sun condițiile impuse de Finanțe Iași.

Firma de salubritate a Primăriei Iași cumpără hipoclorit de sodiu pentru dezinfectarea străzilor din municipiu

Recent, și Salubris SA, societate aflată în subordinea Primăriei, a lansat o licitație pentru achiziționarea unei cantități de 40.000 kilograme de hipoclorit de sodiu, cu o concentrație de soluție de minimum 12,5 la sută. La procedură s-au prezentat două societăți: Eco – Mold Invest SRL și Est Autoagroserv SRL. Firma care va câștiga contractul trebuie să onoreze comenzile în termen de 24 de ore de la data transmiterii. Produsul va fi folosit pentru dezinfectarea spațiilor publice (drumuri, trotuare).

„Livrările se vor face eșalonat, doar la comanda emisă de achizitor, în funcție de necesitățile autorității contractante. Comanda minimă solicitată la o livrare: 1.000 kilograme. Perioada de garanție a produselor trebuie să fie de minimum 12 luni. Livrarea produsului se va face pe riscul și cheltuiala contractantului”, se arată în caietul de sarcini.

Adauga un comentariu