Economic Local

Finanțele ieșene pun la bătaie 1.200.000 de euro pentru firmele de pază și protecție! Contractul se va desfășura pe o perioadă de doi ani

Publicat: 26 sept. 2020
Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași a locat 1,2 milioane de euro pentru serviciile de pază. Câștigătorul contractului trebuie să pună la dispoziție o asigurare civilă în valoare de 1,5 milioane de euro
Finanțele ieșene achiziționează servicii de pază pentru activitatatea din toată regiunea

Fiscul ieșean organizează o licitație pentru achiziția serviciilor de pază. Contractul se va desfășura printr-un acord-cadru, ce se va finaliza în luna octombrie a anului 2022. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. Contractul de acum doi ani a fost semnat cu o firmă din București

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) achiziționează servicii de pază la sediile subordonate din regiune. Pe data de 22.10.2020 este programată licitația cu o valoare estimată de 5.935.408 lei, fără TVA, aproximativ 1.200.000 de euro.

„Serviciul de pază se adresează în special obiectivelor care, datorită specificului de activitate, necesită supravegherea spațiului exterior și interior al amplasamentului. Paza va fi asigurată de către societăți specializate în serviciul de pază și protecție. Acestea trebuie să fie constituite și să funcționeze potrivit legislației în vigoare, având ca obiect de activitate paza obiectivelor, bunurilor sau valorilor, în condiții de maximă siguranță a acestora. Achizitorul împreună cu ofertantul câștigător vor alcătui o comisie mixtă formată din membrii numiți atât de achizitor, cât și de prestator, care va inventaria toate bunurile din obiectivele păzite, în vederea evitării sustragerilor, furturilor de bunuri”, se arată în caietul de sarcini.

Serviciile de pază vor fi asigurate la administrațiile din Iași, Bacău, Vaslui, Suceava, Neamț și Botoșani. Contractul prevede un acord-cadru, ce se va desfășura în perioada 01.11.2020 – 31.10.2022.

Agenții de pază trebuie să beneficize de dotări specifice activității desfășurate

Din dotarea agenților de pază nu trebuie să lipsească uniforma, baston de cauciuc sau tonfă, pulverizator de substanțe lacriomogene, fluier, lanternă, telefon mobil.

„Obligațiile agenților de pază: la intrarea în serviciu controlează și verifică integritatea spațiilor și amenajărilor pentru păstrarea, în deplină siguranță, a bunurilor din dotare, a documentelor și a altor valori materiale, să cunoască locurile și punctele vulnerabile din perimetrul obiectivului pentru a preveni producerea oricăror fapte de natură să producă prejudicii unității păzite, să păzească obiectivul, bunurile și valorile nominalizate în planul de pază și să asigure integritatea acestora, să permită accesul în obiectiv numai în conformitate cu prevederile legale și cu dispozițiile interne, să nu permită accesul în obiectiv a vizitatorilor aflați în stare de ebrietate, să oprească și să legitimeze persoanele despre care există date sau indicii că au săvârșit infracțiuni sau alte fapte ilicite în obiectivul păzit, pe cele care încalcă normele interne stabilite prin regulamentele proprii”, este lista obligațiilor din contract.

Ofertantul câștigător trebuie să pună la dispoziție și o asigurare civilă de 1,5 milioane de euro.

Contractul din 2018 a fost câștigat de către o societate din București

În 2018, un contract similar a fost semnat de Finanțele ieșene cu SGP Force Security SRL, cu sediul social în București. Valoarea finală a contractului a fost de 4,3 milioane lei, fără TVA. Conform datelor disponibile, societatea este administrată de Sorin Costel Dumitriu, originar din Vaslui. Acesta este cunoscut și pentru implicarea în politică la nivelul Vasluiului. Tatăl acestuia este un fost polițist, care la rândul său admnistrează altă firmă de pază. La licitație au mai participat 12 firme, dar care au fost descalificate: Akyle Security SRL, din București, Ana Rom Security, din București, Family Security Company, din Focșani, Gip EST SRL, din Iași, Integra Guard SRL, din București, MTS Securitate SRL, din Iași, OK Guard SRL, din București, SMB SRL, din Târgu Jiu, International Centurion Garanty SRL, din București, Nord-EST Security Force SRL, din Iași, Sigma Security Group SRL, din Bacău și Valahia Security Services SRL, din București.

Comentarii
Adauga un comentariu