Economic Local

Firma de asfaltări a Primăriei Iași vinde mixtură la ApaVital SA! Citadin SA va primi 35.000 de euro

Publicat: 13 mart. 2021
Sediul ApaVital SA, din municipiul Iași
Gropile din asfalt vor fi astupate de compania ApaVital SA cu mixtură de la Citadin SA

Mai multe cantități de mixtură asfaltică au fost comandate de ApaVital SA. Stația deținută de compania de apă-canal încă nu a fost inaugurată. Recent, contractul a fost semnat. Cantitățile vor fi folosite pentru reabilitarea drumului public afectat de lucrările de extindere a rețelelor de canalizare

Campania de apă-canal a finalizat o nouă achiziție publică din cadrul programului anual. Recent, ApaVital SA a încheiat procedura pentru furnizarea mai multor cantități de mixturi asfaltice. Procedura a avut o prevedere bugetară de 176.620 lei, fără TVA, aproximativ 40.000 de euro. La licitație a fost depusă o singură ofertă, din partea Citadin SA, care a fost declarată câștigătoare. Valoarea finală a contractului a ajuns la 169.541 lei, fără TVA, aproximativ 35.000 de euro.

„În cazul în care adezivitatea bitumului față de agregatele naturale este mai mică de 80 la sută, este obligatorie aditivarea bitumului și reverificarea adezivității bitumului aditivat. În acest caz, contractantul va furniza toate detaliile necesare despre aditivul utilizat și va descrie metodologia folosită în procesul de control al amestecului aditiv-bitum, precum și tehnologia pe care o propune pentru preparare, stocare transportul și punerea în operă a bitumului aditivat în vederea obținerii avizului investitorului”, se arată în caietul de sarcini.

ApaVital SA are nevoie de peste 500 de tone de mixtură asfaltică

Necesarul ApaVital este de 508 tone de mixtură asfaltică, ce va fi folosită la întreținerea îmbrăcăminților rutiere. Totodată, va fi cumpărată și o cantitate de 1.000 de kilograme de bitum tăiat. Traseele afectate de lucrările de canalizare vor fi readuse la stadiul inițial.

„Livrarea se va face doar pe baza comenzilor emise de ApaVital SA, în funcție de necesarul de moment al societății. Unitatea contractantă își rezervă dreptul de a nu comanda în totalitate reperele din caietul de sarcini. Termenul de livrare este de maximum 4 ore de la primirea comenzii din partea beneficiarului. Cantitatea de livrare va fi de 2 tone la mixturi asfaltice și minimum 10 kilograme la bitum tăiat. Recepția cantitativă și calitativă se vor efectua la baza de producție a furnizorului (stația de asfalt) aflat pe raza muncipiului Iași, în prezența reprezentanților ambelor părți”, se mai arată în documentația procedurii.

În trecut, ApaVital a colaborat cu Citadin SA prin intermediul altor contracte.

Compania de apă-canal cumpără soluții de tratare a apei de 350.000 de euro

Nu în ultimul rând, ApaVital SA cumpără soluții pentru tratarea apei potabile și reziduale. ApaVital SA a demarat licitația cu prevederea bugetară de 1.627.550 lei, fără TVA, aproximativ 350.000 de euro. Procedura este împărțită în 5 loturi: clorură ferică concentrație 40 la sută, clorit de sodiu concentrație 25 la sută, hipoclorit de sodiu concentrație 13 la sută, clorit de sodiu concentrație 7,5 la sută și acid clorhidric concentrație 9 la sută. Produsele vor fi transportate la stația de tratare apă potabilă Chirița, stația de epurare ape uzate Iași, stația de epurare ape uzate Pașcani și stațiile de epurare ape uzate Podu Iloaiei, Târgu Frumos, Hârlău.
La procedură s-au prezentat următoarele societăți: Chimcomplex SA, Chemical Company SA, Blue Neon SRL Brenntag SRL și Dafcochim Distribution SRL. Conform caietului de sarcini, necesarul ApaVital este de 1.911 tone de soluții.

Comentarii
 • Conducerea psd de la butoanele apavital trebuie sa isi dea demisia pt ca toti sunt niste escroci ttadatori de tara si de neam !

 • cei din primarie ,apa vital iasi etc nu lucreaza pt ieseni si iasi ,ei lucreaza doar pt buzunaru lor ,fac afaceri ilegale sub nasu adormit al politiei si procurorilor

 • Cum poti spune asa ceva?!?..=))=))=)0
  ApaMORTAL! Cea mai ieftina apa, NOT!
  Cum zicea taranu’ di Dorohoi:
  -Sau facut investitii, modernizat, probabil doar pe o foaie de hartie cu creionul…atat doar…

 • De ce atata bataie pentru un post de manager sau de membru in CA la Apavital? Raspuns: pentru ca se incaseaza foarte multi bani, si orice director de la Apavital are un salariu mai mare decat al presedintelui Romaniei. Astfel, in timp ce presedintele Romaniei a ajuns in 2019 la o leafa de 25.000 lei pe luna, in acelasi an, Mihai Dorus, a incasat lunar brut 53.146 pe luna, in total 637.753 lei pe an. Asta inseamna ca Dorus a incasat net aproape 10.000 euro pe luna, leafa de la o companie de stat. Si, pentru are aceasta leafa de multi ani, Dorus si-a cumparat si multe proprietati, case si spatii pe care acum le inchiriaza si castiga pe an 65.000 lei, numai din chirii. La toate acestea se adauga multe conturi in lei si valuta deschise la banci, depozite care sunt vizibile in declaratia de avere postate pe site-ul companiei.

 • Dar de ce Apavital nu se implica in extinderea retelelor din resurse proprii? Pentru ca sumele uriase pe care le incaseaza anual de la populatie si client persoane juridice se consuma pentru plata acestor lefuri nesimtite cum este cea a lui Mihai Dorus. Jumatate din incasarile Apavital se duc anual pe plata acestor lefuri. Publicam extrase din bugetele de venituri si cheltuieli ale Apavital pentru a proba cele afirmate anterior. Astfel, la sfarsitul anului 2019, Apavital inregistra venituri totale de 183.802.000 lei cheltuieli cu personalul de 87.369.000 lei din care 9.280.000 lei reprezinta ‘’prime si bonusuri’’. Deci, Apavital incaseaza annual 40 de milioane euro iar 20 milioane euro se duc pe salarii. Compania are 1.345 salariati. Asta inseamna ca salariul mediu lunar la aceasta societate de stat este de 1.300 euro??? un muncitor-instalator ridica doar 1600-1900 lei pe luna ….unde se duc restu de bani ???

 • Teoretic, patronul ApaVital este Consiliul Judetean, dar numai teoretic pentru cav nu-si exercita cu adevarat acest drept. Asta deoarece si sefi din administratia judeteana sau consilieri judeteni mai ”ciupesc” cate ceva din bugetul ApaVital. Unii fac parte din Consiliul de Administratie si incaseaza indemnizatie lunara, unii si-au mai angajat cate o nepoata sau amanta care si-au facut loc printre sutele de pile si neamuri ale salariatilor cu vechime si asa mai departe. De fapt stapanul ApaVital este Mihai Dorus. Consiliul Judetean aproba tot ce vrea Dorus.

 • in timp ce un salariat cu studii superioare , fara functie de conducere, dar cu un volum de munca imens si responsabilitate la fel de mare, are un salariu de maxim 2000 de lei („nu putem sa va dam mai mult, nu sunt incasari! Nu va convine, duceti-va la institutii bugetare, ca acolo-s salarii mari”)

 • Compania de stat ApaVital majoreaza tarifele la apa si canalizare din 6 in 6 luni motivând ca nu are bani suficienti pentru investitiții in timp ce îi plătește pe cei 8 membri ai Consiliului de Administrație cu 5.000 lei pentru o ședință de o oră pe lună @ Majoritatea membrilor CA sunt politruci membri ai PSD si ALDE @ Asta in condițiile în care directorul Mihai Doruș câștigă 8.000 euro pe lună și, deși este plătit regește și-a mai angajat și un consilier personal in persoana fostului vicepreședinte al CJ Iași, Victor Chirilă pe care il plateste cu 6.000 lei net pe luna @ Intr-o editie anterioara am aratat ca jumatate din bugetul companiei se duce pe plata salariilor
  Compania de stat ApaVital SA a devenit o fabrică se sinecuri unde s-au aciuat tot felul de politruci care vor sa incaseze toata viata bani multi de la stat fara sa faca nimic. Problema este ca aceste sinecuri sunt remunerate cu banii plătiți de ieșeni și pentru ca la ApaVital sa creeze din ce in ce mai multe posturi pentru ca sunt din ce in ce mai multi politruci de hranit, și de aceea se majoreaza tarifele pentru apa si canalizare.

 • Din actualul Consiliul de Administrație al ApaVital Iași fac parte Mihai Doruș, Constantin Dan Neagu, Ion Mihăilescu, Ioan Stoian, Liviu Gabriel Vornicu, Luminița Anca Mușcheru, Ion Câmpeanu și Elena Arvinte. Inafara de Mihai Doruș este directorul ApaVita, Ion Mihăiescu este director de operatiuni la ApaVital iar Elena Arvinte si Luminița Anca Mușcheru sunt directoare la Consiliul Judetean Iasi, restul sunt politruci sustinuti pentru un in CA la ApaVital de PSD si Maricel Popa. Constantin Neagu este angajat la ANCOM și un apropiat al fostului prefect Dan Cârlan fost liberal care a trecut la PSD, Liviu Gabriel Vornicu a fost sef de campania al PSD la europarlamentare, Ion Câmpeanu este un protejat al lui Maricel Popa, a lucrat la Directia de Drumuri si Poduri Iași, a fost dat afara pentru ca nu venea la serviciu dupa care protectorul sau la pus subsecretar de stat in Guvernul PSD iar Ioan Stoian este un fost consilier judetean ALDE prieten cu Victor Chirila fost vicepresedinte al CJ Iasi. Dupa ce a ramas fara postul de vicepresedinte, Chirila a fost angajat la ApaVital pe post de consilier al managerului. Deci, Dorus platit cu 8.000 euro pe luna are nevoie si de un consilier. Iata de ce se majoreaza tarifele pentru apa si canalizare.

 • toate institutiile din iasi sunt pline de psdisti ,toate sunt aceiasi mizerie ca si partidele vechi care de 30 de ani doar au vandut tara si resursele tarii

 • toate institutiile din iasi sunt pline de psdisti ,toate sunt aceiasi mizerie ca si partidele vechi care de 30 de ani doar au vandut tara si resursele tarii

 • MAFIA DIN IASI E PREA MARE DEGEABA VA BATETI GURA OAMENI BUNI O NOUA REVOLUTIE E NEVOIE CU ARUNCAREA LA GUNOI A TOT CE INSEAMNA COMUNISM

Adauga un comentariu