Local

Firma lui Giani Canschi a dat lovitura! A prins potul pe lotul 3 din axa Iași – Suceava de aproape 20 milioane euro!

Publicat: 22 iun. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Firma lui Giani Canschi a dat lovitura A prins potul pe lotul 3 din axa Iași  Suceava de aproape 20 milioane euro
Firma lui Giani Canschi, Daroconstruct SRL, se va ocupa de lotul 3 din axa rutieră Iași- Suceava, după ce a contestat decizia CJ în instanță

Firma lui Giani Canschi, Daroconstruct SRL, ar urma să se ocupe de proiectul modernizării lotului 3 din axa Iași – Suceava. Magistrații de la Curtea de Apel Iași au dat recent verdictul în procesul cu firma Eky Route SRL, la mijloc fiind aproape 20 milioane de euro. Cei de la Consiliul Județean Iași așteaptă motivarea instanței înainte de a semna contractul de lucrări

Final, după aproape 3 ani în disputa pentru asfaltarea lotului 3 din axa rutieră Iași – Suceava. Plângerea depusă de firma Daroconstruct SRL, gestionată din umbră de Giani Canschi, a primit un verdict favorabil din partea magistraților de la Curtea de Apel Iași în ceea ce privește contractul de 20 milioane euro. Firma a contestat decizia Consiliului Județean (CJ) Iași, prin care contractul a fost atribuit firmei Eky Route SRL, decizia fiind în cele din urmă favorabilă societății lui Canschi.

Firma lui Giani Canschi se va ocupa de axa 3 din lotul Iași – Suceava

În plus, magistrații au întors o decizie luată de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), prin care asocierea Eky Route SRL – Dimex 200 Company era declarată câștigătoare. În plus, firma lui Ioan Echimov și CJ Iași vor plăti aproape 6.000 lei societății lui Canschi, drept cheltuieli de judecată.

„Respinge excepțiile lipsei de interes, inadmisibilității și a caracterului neavenit al plângerii, invocate de intimata EKY Route – lider al Asocierii Eky Route – Dimex 200 Company SRL. Admite plângerea formulată de petenta Daroconstruct SRL – lider al Asocierii Daroconstruct SRL – Rutador SRL împotriva Deciziei nr. 950/06.05.2022 a Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor în dosarul nr. 686/2022, în contradictoriu cu intimatele autoritatea contractantă Județul Iaşi, prin Consiliul Județean Iași și Eky Route SRL. Modifică în parte Decizia nr. 950/06.05.2022 a CNSC, în sensul că respinge în tot contestația formulată de contestatoarea Eky Route împotriva Raportului procedurii nr. 9459/08.03.2022 și a tuturor actelor subsecvente, inclusiv a adresei de comunicare a rezultatului procedurii nr. 9460/08.03.2022”, se arată în decizia instanței.

CJ așteaptă motivarea de la Curtea de Apel Iași

Consiliul Județean nu se grăbește însă să semneze contractul cu firma Daroconstruct SRL, așteptând motivarea instanței. Procedura prevede modernizarea DJ 281 de la Belcești – Ceplenița – DN 28B şi modernizarea DJ 281 de la DN 28B – Scobinţi – Lespezi, în lungime de 40,610 kilometri, pentru suma de 20 de milioane de euro. Licitația a fost demarată în urmă cu mai mulți ani, însă nu a fost stabilit niciun câștigător, participanții războindu-se între ei prin contestații. Procedura a avut mai mulți câștigători, fie Alpenside SRL, fie Daroconstruct SRL – Rutador SRL, fie Eky Route SRL – Dimex 2000 Company. Totuși, din cauza contestațiilor, proiectul derulat cu fonduri europene a bătut pasul pe loc, pierzându-se în contestații.

Alpenside SRL se ocupă de primele 2 loturi din axa rutieră

Lotul 1 din axa rutieră Iași – Suceava prevede lucrări pe DJ 282, limită Iași – Rediu – Movileni – Gropnița – DJ 281D (29,584 km). Lotul doi prevede lucrări pe DJ 281D, de la Coarnele Caprei – Focuri – Gropnița și DJ 281B Coarnele Caprei – Belcești (DJ 281), în lungime de 22,001 km. Valoarea primului lot este de 12,7 milioane de euro, iar al doilea lot are o valoare de 9.1 milioane de euro, ambele lucrări fiind derulate de Alpenside SRL – General Trust Argeș. Valoarea totală a lucrării până la Suceava este de 103 milioane de euro, sumă provenită în mare parte din fonduri europene.

Acum, Daroconstruct SRL, firma lui Giani Canschi, se va ocupa de contractul pentru lotul 3 din axa Iași – Suceava.

Comentarii
  • Lucrarile la lotul 1 cand se finalizeaza? In Breazu, la 2 pasi de Iasi lucrarea nu e finalizata (nu sunt facute toate rigolele, podetele, nu e facut marcajul). Daca te prinde noapte pe acest drum, ai mare sanse să aterizezi in sant sau in curtea cuiva….

Adauga un comentariu