Economic Local

Firmele mici și mijlocii primesc fonduri pentru dezvoltarea tehnologică digitală

Publicat: 09 ian. 2020

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional a lansat ghidul destinat Inteprinderilor Mici și Mijlocii în parteneriat cu entitățile de inovare pentru investiții de transfer tehnologic. Lansat în urmă cu două zile, pe 7 ianuarie 2020, Ghidul Solicitantului de accesare a fondurilor europene în cadrul Axei 1 „Promovarea transferului tehnologic” urmărește să promoveze investițiile de afaceri în inovare și cercetare.

Aceste entități de inovare vor putea fi create, modernizate sau extinse în vederea promovării unui mediu favorabil noilor tehnologii în toate sectoarele economiei. Prin crearea unei infrastructuri viabile de inovare și transfer tehnologic, se urmărește exploatarea rezultatelor cercetării și transformarea lor în produse, servicii și procese vandabile, generatoare de creștere economică. „Astfel, capacitatea unei regiuni de a crea și menține un mediu care susține introducerea elementelor de noutate în întreprinderile sale și prin care se asigură mai multă prosperitate populației va fi dezvoltată”, se arată în Ghidul Solicitantului lansat de Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional.

Investițiile se fac pentru creșterea competitivității între firme

Pentru susținerea activităților din aceste infrastructuri se va finanța și dotarea prin achiziționarea de bunuri, servicii și dotări independente în vederea creșterii capacității de a realiza servicii tehnologice specifice de calitate. Printre aceste activități pot fi enumerate: studii de investiții tehnologice; asistență și consultanță tehnică de specialitate, prognoză, evaluare tehnologică; analize statistice și indicatori ai eficienței. Investițiile în acest domeniu se realizează pentru a contribui la stimularea creșterii competitivității firmelor. Aceste investiții pot fi realizate atât în mediul urban, cât și rural.loading...

Adauga un comentariu