Local

Firmele private și ONG-urile fac donații către Spitalul de Boli Infecțioase Iași – FOTO

Publicat: 14 mart. 2020

În plină criză COVID-19, este important ca mediul de afaceri ieşean să dea un semnal puternic de responsabilitate și unitate!

Având în vedere contextul epidemiei coronavirusului răspândită la nivel mondial, mai multe firme private și ONG-uri dau o mână de ajutor unităților medicale.

Firmele private și ONG-uri încep să facă donații către Spitalul de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași. O companie a donat suma de 50.000 de lei, iar un ONG vrea sa aducă un aparat performant de testare, evaluat la 25.000 de euro.

Este de apreciat faptul că firmele și organizațiile non-profit aduc un aport financiar și material unităților medicale care în acest moment se află într-un impas având în vedere numărul tot mai mare al persoanelor infectate de coronavirus.

Casa Share, unul dintre cele mai importante ONG-uri vrea să achiziționeze un aparat performant pentru Spitalul de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași. Bogdan Tănase, reprezentantul ONG-ului menționat a discutat cu Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași și dorește să aducă un aparat performant automat din China. Acest aparat poate verifica dacă suspecții de Covid-19 au sau nu coronavirus. Acesta este estimat la valoarea de 25.000 euro și este necesar pentru a ușura munca persoanelor specializate care verifică probele prelevate pacienților în unitățile sanitare.

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva Iași, a declarat că apreciază faptul că ONG-urile și firmele private se implică în mediul sanitar și doresc să acorde un ajutor atât financiar, cât și material. Dorobăț afirmă că nu s-a mai regăsit în fața unor situații de acest tip în care să fie necesar ajutorul. Fondurile primite vor fi folosite în beneficiul pacienților, exclusiv în achiziționarea materialelor necesare tratării.

Adauga un comentariu