International

Fiul atacatorului lui Robert Fico, șocat de incidentul care a cutremurat Europa

Publicat: 15 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fiul atacatorului lui Robert Fico șocat de incidentul care a cutremurat Europa
Fiul atacatorului lui Robert Fico, șocat de incidentul care a cutremurat Europa

Un bărbat în vârstă de 71 de ani, rezident în Levice, este aparent suspectat de atacul asupra premierului slovac Robert Fico. Arma cu care a tras mai multe focuri asupra premierului se afla, se pare, în posesia sa legală, relatează site-ul aktuality.sk, care a stat de vorbă şi cu fiul acestuia.

Martorii au afirmat pe internet că suspectul, identificat cu iniţialele J.C., a strigat mai întâi la Robert Fico, care s-a apropiat de el pentru a-i strânge mâna. Apoi ar fi urmat focurile de armă. Bărbatul a fost imobilizat de poliţie imediat după atac. În prezent, el se află în arest, iar Agenţia Naţională de Combatere a Criminalităţii a preluat cazul.

Fiul atacatorului lui Robert Fico, șocat de incidentul care a cutremurat Europa

Aktuality.sk l-a contactat pe fiul presupusului atacator. Acesta s-a declarat şocat de situaţie. El a confirmat că tatăl său deţinea arma în mod legal.

„Nu am absolut nicio idee despre ce intenţiona tata, ce plănuia, de ce s-a întâmplat acest lucru”, a mărturisit fiul. Întrebat dacă bărbatul îl ura pe premier, fiul a răspuns: „Să o spunem aşa – nu l-a votat. Asta e tot ce pot spune despre asta”.

El a negat însă că tatăl său, J.C., ar fi menţionat vreodată în mod deschis atacarea sau lichidarea politicianului. El a negat, de asemenea, că bărbatul de 71 de ani ar fi fost un pacient psihiatric.

„Poate că a existat un scurtcircuit, nu ştiu. El este mai agitat, dar că s-ar fi ocupat de el un psihiatru sau lucruri de genul acesta, nu”, a spus interlocutorul.

Suspectul fondase o mişcare anti-violenţă

Suspectul are înclinaţii artistice şi avea mai multe colecţii de poezii publicate. În 2016, J.C. a lucrat pentru un serviciu de securitate privat. La acea vreme, el însuşi a fost victima unui atac într-un centru comercial din Levice. La lăsarea serii, un bărbat mai tânăr, aparent sub influenţa stupefiantelor, a intrat în magazin şi l-a agresat pe J.C.
Aktuality.sk l-a contactat, de asemenea, pe un vechi cunoscut al suspectului, cu care acesta a cofondat, culmea, Mişcarea Anti-Violenţă.

„A fost un partid pe care l-am fondat împotriva oricărei forme de violenţă, cred că după incidentul în care un filipinez a fost bătut până la moarte”, spune bărbatul, care este vecin cu suspectul şi care a promovat şi operele literare ale lui J.C.

„Da, el era în posesia legală a armei, deoarece era paznic pensionar. Dar nu cred că incidentul de astăzi are legătură cu ce i s-a întâmplat cu ani în urmă”, a adăugat o cunoştinţă a suspectului.

„Nu mi-a venit să cred, chiar şi atunci când am văzut pozele, dar erau din spate, am fost şocat de ceea ce s-a întâmplat astăzi. Dar nu vreau să îl judec. El nu a acţionat niciodată aşa, uneori poate că mai comenta ce guvern nu-i place, dar ce s-a întâmplat azi este un şoc”, a adăugat cunoştinţa.

Adauga un comentariu