Prima pagină » National » Fiul colonelului Toarba a facut scandal
Fiul colonelului Toarba a facut scandal

Fiul colonelului Toarba a facut scandal

15 apr. 1999, 00:56,
Echipa BZI.ro, în National
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:1829;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Incercind sa-si salveze un prieten care incalcase legea, Ciprian Toarba, baiatul sefului Inspectoratului Judetean de Politie, a ajuns el insusi in postura de a fi acuzat de tulburarea ordinii si linistii publice •Ancheta cazului a demarat cel putin ciudat

Luni, 12 aprilie, in jurul orei 23, in prezenta reporterului cotidianului „Ziua de Iasi„, un individ care s-a recomdat Ciprian Toarba a agresat si adresat injurii sergentului major Sebastian Avram, in Pascani. In perimetrul Hotelului Central, patrula de politie formata dintr-un sergent major si un jandarm s-a confruntat cu un incident de neimaginat in lumea civilizata.

Patrula de noapte l-a legitimat pe Razvan Strugaru din Valea Seaca, care se afla la volanul autoturismului de culoare alba (IS-02-UGN), ce circula cu farurile stinse. Intre timp a aparut Dacia 1-IS-137, condusa de Ciprian Toarba. Acesta a coborit si s-a indreptat spre politistul Sebastian Avram adresindu-i cuvinte jignitoare si imbrincindu-l. In prezenta reporterului nostru, agresorul a afirmat ca se numeste Ciprian Toarba, ca este baiatul comandantului Inspectoratului Judetean de Politie Iasi si ca este la Academia de Politie din Bucuresti, iar peste un an va veni sef la Politia Pascani, unde va matura pe jos cu toti sergentii majori.

Iritat de faptul ca politistul ii cerea documentele de identitate si totodata cerea ajutor prin statia de emisie, individul a amentiat: „Te voi pune sa mergi tiris prin centrul orasului, voi fi seful tau peste un an, dar pina atunci s-ar putea sa fii dat afara din politie, saptamina asta”. Calmul si pasivitatea patrulei l-a infuriat si mai tare pe tinarul care se afla sub influenta alcoolului si a inceput sa tipe cit il tinea gura: „Toti astia (serg. majori – n.r.) sinteti niste ispraviti si aveti doar o luna de scoala si ma doare la sex de voi”.

Spre finalul incidentului, patrula de noapte a politiei a reusit sa afle adevarata identitate a celor doi indivizi si indignati au parasit locul incidentului. Surse din cadrul Politiei ne-au declarat ca in cursul zilei de ieri (marti, 13 aprilie a.c.), politistul Sebastian Avram a discutat cu lt-col Ioan Zetu povestindu-i incidentul. A fost sfatuit sa faca tot ce-i posibil ca toata povestea sa nu „transpire” la presa.

Tot aceleasi surse au afirmat ca, in cursul serii, comandantul Politiei va primi un raport complet asupra incidentului petrecut in fata hotelului. Lt. col. Ioan Zetu a declarat: „Abia astazi (ieri – n.r.) am discutat cu redactorul „Ziua de Iasi” in legatura cu incidentul petrecut. Vom intreprinde cercetari si vom inainta raport catre conducerea Inspectoratului Judetean de Politie in cel mai scurt timp cu putinta”.

In urma aparitiei anuntului „Fiul unui inalt functionar din Inspectoratul Judetean de Politie Iasi a facut scandal la Pascani”, publicat in cotidianul nostru de ieri, mai multi politisti au efectuat o deplasare fulger la Politia Municipala Pascani. Cinci ofiteri, timp de mai multe ore, l-au anchetat pe subofiterul care si-a „permis” sa-l sanctioneze pe fiul sefului politiei judetene. Imediat dupa anchetarea politistului pascanean, ofiterii ieseni au servit o masa copioasa la Restaurantul „Miorita”. „Ziua de Iasi” se afla in posesia unor informatii incredibile, despre cum a decurs anchetarea, pe care le vom face publice in curind. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *