National

Fiul lui Radu Timiș, patronul Cris-Tim, a fost arestat preventiv pentru trafic de droguri

Publicat: 16 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fiul lui Radu Timiș patronul Cris-Tim a fost arestat preventiv pentru trafic de droguri
Fiul patronului Cris-Tim a fost prin în flagrant în momentul în care ridica banii obținuți prin vânzarea drogurilor. Acesta era drogat cu cocaină în momentul arestării

Fiul patronului Cris-Tim, Vlad-Cristian Timiș, a fost arestat preventiv, în data de 14 septembrie 2021, pentru trafic de droguri de mare risc.

Tribunalul Dolj a hotărât arestarea lui Vlad-Cristian, fiul patronului Cris-Tim. Acesta a fost arestat preventiv alături de un alt inculpat pentru 30 de zile.

Fiul șefului de la Cris-Tim, prins în flagrant pentru trafic de droguri

Fiul lui Radu Timiș, în vârstă de 22 de ani a fost acuzat de trafic de droguri de mare risc. Conform autorităților, mai întâi a fost prins un tânăr de 21 de ani în momentul în care vindea cocaină în Prahova. Mai târziu, după ce investigațiile au continuat, aceștia l-au prins în flagrant și pe Vlad Timiș, în momentul în care acesta ridica banii obținuți din vânzarea cocainei.

Mai mult decât atât, la momentul arestării, acesta a fost testat, rezultatele testului ieșind că Vlad-Cristian era drogat cu cocaină.

În conformitate cu art. 2 din Legea nr. 143/2000 referitoare la combaterea traficului și consumului ilicit de droguri spune că:

„(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deținerea ori alte operațiuni privind circulația drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 15 ani și interzicerea unor drepturi. (2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 10 la 20 de ani și interzicerea unor drepturi”, se arată în art. 2 din Legea nr. 143/2000.

Tribunalul din Dolj a hotărât arestarea preventivă pentru 30 de zile

Vlad-Cristian, a fost arestat preventiv marți, 14 septembrie 2021, pentru o perioadă de 30 de zile, pentru trafic de droguri de mare risc. Decizia a fost dată de către Tribunalul Dolj.

 „În temeiul art.226 din C.pr.pen. art.223 alin.2 din Codul de procedură penală rap. la art.202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e din C.pr.pen. se admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Timiş Vlad-Cristian pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 14 septembrie 2021 şi până la data de 13 octombrie 2021, inclusiv.

Dispune arestarea preventivă a inculpatului Stoian Daniel-Florin pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 14 septembrie 2021 şi până la data de 13 octombrie 2021, inclusiv. Cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. În temeiul art.275 alin.6 C.p.p. cheltuielile privind avocaţii din oficiu rămân în sarcina statului Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru cei lipsă. Pronunţată în camera de consiliu, azi 14.09.2021, ora 20.35”, conform Tribunalului Dolj.

Fiul unui medic din Iași prins cu droguri

Și la Iași, fiul unui medic a fost tras pe dreapta de polițiști ajungând în arest pentru că s-a urcat fără permis la volan. Mai mult decât atâta acesta a aruncat pe geam un plic de „iarbă” când polițiștii s-au apropiat.

„Polițiștii din Iași au oprit pentru control autoturismul condus de un tânăr de 20 de ani. Când agenții s-au apropiat de mașină, tânărul a aruncat un plic în care se afla o substanță vegetală, verde-olive. Plicul a fost ridicat, iar tânărul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice. În urma verificărilor s-a stabilit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest și a rezultat că nu se afla sub influența băuturilor alcoolice”, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore iar mai apoi pe data de 17 iulie 2021, a fost pus în arest preventiv pentru 20 de zile de către Judecătoria Iași.

Un dealer de droguri arestat

Un alt tânăr a fost arestat în luna iunie 2021, la Iași după ce a fost prins cu droguri. Mai multe surse din cadrul anchetei au afirmat faptul că tânărul acesta ar fi colaborat cu Delia și Macanache. Autoritățile au descoperit o cantitate mare de droguri ascunsă într-un termos. Acesta a fost pus în arestat pentru 30 de zile și de asemenea riscă să primească mai mulți ani în pușcărie dacă va fi găsit vinovat.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de Ministerul Public. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Alexandru Ciocoiu, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, pentru o durată de 30 de zile”, au menționat magistrații ieșeni.

Adauga un comentariu