Actualitate

Flori Cîțu, prins cu minciuna: România nu a depus un plan de reducere a deficitului!

Publicat: 05 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Flori Cîțu prins cu minciuna România nu a depus un plan de reducere a deficitului
1

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu e contrazis chiar de Comisia Europeană. Cîțu a anunțat că România a depus un plan de reducere a deficitului, însă Comisia Europeană spune că nu a primit așa ceva.

„În termeni de procedură, Comisia a propus Consiliului (UE n.r.) deschiderea procedurii de deficit excesiv pentru România. Comisia a propus o recomandare Consiliului care să prevadă că România ar trebui să urmeze o ajustare credibilă și sustenabilă pentru a pune capăt deficitului excesiv până în 2022, cel târziu.

Următorul pas este al Consiliului să decidă dacă există un deficit excesiv și să adopte recomandările adresate României în vederea încheierii situației de deficit excesiv într-o anumită perioadă.

Astfel, în această etapă, nu am primit încă un plan de la autoritățile române pentru reducerea deficitului bugetar.

Recomandările legate de procedura de deficit excesiv stipulează că România ar trebui să ia măsuri efective până în 15 septembrie 2020, raportând detaliat strategia de consolidare prevăzută pentru atingerea obiectivelor.

Acesta a fost răspunsul transmis de Comisia Europeană vizavi de Planul lui Cîțu”, au transmis reprezentanții Comisiei Europene.

Adauga un comentariu