Actualitate

Florian Coldea a dat cu subsemnatul la Poliție. Fostul șef SRI a semnat controlul judiciar

Publicat: 27 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Florian Coldea a dat cu subsemnatul la Poliție. Fostul șef SRI a semnat controlul judiciar
Florian Coldea, fost șef al SRI

Astăzi, 27 mai 2024, Florian Coldea a dat cu subsemnatul la Poliție. Fostul șef SRI a semnat controlul judiciar, iar la ieșire din sediul instituției a precizat din nou că este nevinovat și are încredere totală în justiție.

„Dau explicații pe bună dreptate justitiei. Am totală încredere în justiție. Nu fac alte comentarii până la finalizarea anchetei. Respect poziția presei, dar pentru moment vă rog să mă înțelegeți. (…) Vă asigur că o să transmit un punct de vedere coerent când o să vedem despre ce este vorba”, a spus Florian Coldea, la ieșirea din sediul poliției.

Florian Coldea a dat cu subsemnatul la Poliție

Florian Coldea a ieșit din sediul Poliției după aproximativ un minut, moment în care a fost asaltat de jurnaliștii prezenți la fața locului. Aceștia l-au flancat pe Coldea pe toate părțile, încât generalul s-a lăsat purtat pe trotuar în direcția opusă locului în care își lăsase mașina.

„Dacă îmi dați voie. Dau explicații justiției. Am totală încredere în justiție“, a început să spună Florian Coldea.

„Dați-mi voie, dați-mi voie“, a insistat Florian Coldea în timp ce era înconjurat de presă.

„Ați plătit cauțiunea?“, a întrebat o jurnalistă.

„Nici nu mai știu unde am parcat“, a replicat generalul, după care s-a întors și a mers în direcția opusă căutând cu privirea mașina.

„Nu fac alte comentarii până la finalizarea anchetei. Orie alte chestiuni – degeaba. Respect poziția presei de a se interesa despre acest subiect, dar pentru moment vă rog să mă înțelegeți, așa cum este firesc“, a spus Florian Coldea.

„Vă rog frumos! Dați-mi voie, dacă o ținem așa nu mai știu“, a spus Florian Coldea în timp ce reporterii îi puneau întrebare după întrebare.

„Vă asigur că o să vă transmit un punct de vedere coerent după ce ne lămurim despre ce este vorba. Dați-mi voie“, a mai zis Coldea, după care a ajuns la mașină și a plecat.

Amintim că Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, a fost pus sub control judiciar, la fel şi fostul general SRI Dumitru Dumbravă şi avocatul Doru Trăila.

Omul de afaceri Cătălin Hideg, cel care i-a denunţat la DNA pe foştii generali SRI Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă, a declarat joi, într-o intervenţie la Antena 3, că aceştia i-ar fi cerut, prin intermediul avocatului Doru Trăilă, suma de 600.000 de euro pentru a-l ajuta să obţină o pedeapsă cu suspendare, într-un dosar în care are o condamnare în primă instanţă de 4 ani închisoare pentru fraude cu fonduri europene.

Cătălin Hideg, patronul companiei Sanimed International, a fost condamnat în luna februarie de Tribunalul Bucureşti la patru ani închisoare cu executare pentru folosire de documente false şi spălare de bani, într-un dosar legat de o fraudă cu fonduri europene în valoare de trei milioane de euro.

Florian Coldea și Dumitru Dumbravă trebuie să depună cauțiunea de 500.000 lei.

Adauga un comentariu