Actualitate

Florian Coldea, audiat de procurorii Secției Speciale

Publicat: 08 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Florian Coldea audiat de procurorii Secției Speciale
Florian Coldea, audiat de procurorii Secției Speciale

Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii, a fost audait astăzi de procurorii Secției Speciale pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

Florian Coldea nu a dorit să dea declaraţii la intrarea în sediul Secţiei speciale.

„Haideţi să păstrăm un pic de distanţă!”, le-a transmis pe un ton zeflemitor Flroain Coldea jurnaliştilor.

Florian Coldea, audiat de procurorii Secției Speciale

Fostul procuror Mircea Negulescu, zis „Portocală“, spunea recent că Florian Coldea s-ar fi implicat în ancheta care îl viza pe fostul deputat Sebastian Ghiţă.

La ieșirea de la audieri, Florian Codrea a dat mai multe declarații presei, spunând că nu l-a întâlnit niciodată pe Mircea Negulescu.

„Am fost astăzi audiat în calitate de martor, într-un dosar al Secției Speciale. E vorba despre un magistrat, după cum probabil știți. Am discutat și aspecte ale cooperări cu Parchetul General -DNA Prahova. Nu l-am întâlnit niciodată personal pe domnul procuror (n.red. Mircea Negulescu), nici instituțional, nici în context personal, nici nu am luat vreodată legătura cu dânsul în perioada mandatului la DNA Prahova“, a declarat Florian Coldea.

Mândru că a făcut parte din SRI

Fostul prim adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii a adăugat că este mândru că instituția din care a făcut parte s-a implicat puternic în chestiuni ce țin de combaterea criminalității.

„Am încercat să răspund tuturor întrebărilor adresate de domnul procuror într-o manieră clarificatoare, pentru a lămuri lucrurile, am reiterat faptul că instituția noastră și eu, care am reprezentat-o la momentul respectiv, am acționat întotdeauna cu legalitate, cu curaj și corectitudine. Sunt mândru că instituția noastră, fiecare român trebuie să fie mândru, că instituția noastră s-a implicat puternic în chestiuni ce țin de combaterea criminalității, chestiune care, vedeți, reapare din nou pe agenda cetățeanului și din această perspectivă eforturile interinstituționale au fost de bun augur, pentru a proteja interesele României și interesele cetățeanului care până la urmă plătește, are taxe, pentru a fi sigur și pentru a se simți în siguranță”, a mai spus Florian Coldea.

Florian Coldea, dat în gât de „Portocală“

Numele lui Florian Coldea a apărut în mai multe dosare penale, precum și în dezvăluirile și acuzațiile făcute de mulți politicieni și oameni din sistem. Audierea lui vine în contextul în care fostul procuror DNA Prahova Mircea Negulescu a relatat cum s-ar fi implicat Coldea în ancheta care-l viza pe fostul deputat și om de afaceri Sebastian Ghiță. „Portocală” a spus că fostul șef al SRI Prahova Sabin Iancu ar fi avut rolul să-l urmărească și să-i transmită lui Florian Coldea toate evoluțiile în dosarul lui Sebastian Ghiță.

Mircea Negulescu este cercetat penal de SIIJ pentru că ar fi falsificat probe şi a constrâns şi corupt mai multe persoane să facă denunţuri şi declaraţii mincinoase în două cauze instrumentate pe vremea când era procuror la DNA Ploieşti, printre care şi dosarul „Tony Blair”, care îi vizează pe fostul deputat Sebastian Ghiţă şi fostul premier Victor Ponta.

Acuzațiile făcute de Cosmin Gușă

Analistul politic Cosmin Gușă a spus, referitor la „Portocală“, că a făcut parte din „unitatea militară“ a „statului paralel“.

„Demonstrează că discuţiile legate de statul paralel de la Ploieşti şi unitatea militară care a fost agregată acolo cu sarcini precise către politicieni şi oamenii de afaceri să-i termine, formată din procurori de la Ploieşti, coordonaţi de Florian Coldea sau chiar Kovesi”, a spus Cozmin Guşă.

Adauga un comentariu