Începând cu Nicolae Ciucă, Kelemen Hunor, Marcel Ciolacu, Varujan Ambuccian, cărora li se adaugă parlamentarii respectivelor partide. Sunt cei care au inițiat și au promovat Legea Offshore, sub pretextul că prin aplicarea acestui act normativ, România va deveni raiul pe pământ. Într-un amplu material din Qmagazine, Jucan demonstrează că cei care controlează 70% din Parlamentul României, au trădat pur și simplu, unii conștient alții inconștient interesele acestei țări. În frunte cu președintele Klaus Iohannis, care a promulgat legea la 25 mai. Cum așa?
Mă număr printre analiștii care au atras atenția în repetate rânduri, poate că am fost chiar și cel mai insistent, că sub presiune externă și sub slugărnicie internă, România își trădează pur și simplu, unor companii străine, uriașa bogăție pe care ne-a dat-o Dumnezeu prin zăcămintele de gaze din platforma continentală a Mării Negre, dar și prin zăcămintele pe care le avem în subsol. Legea Offshore, așa cum este concepută, promulgată și de acum, aplicată, transferă practic întreaga cantitate de gaze unor companii străine, care, așa cum a demonstrat Floriana Jucan, pot vinde altor companii aceste gaze, de unde noi, pentru a beneficia de ele, le vom cumpăra pur și simplu la prețul de pe piața liberă.
Pentru a face această demonstrație, cunoscuta jurnalistă a conceput un set de întrebări extrem de precise pe care le-a adresat autorităților, inclusiv generalului cu 4 stele Nicolae Ciucă, premierul României. La cele mai multe dintre aceste întrebări, autoritățile nu au răspuns în niciun fel în termenul prevăzut de Legea Accesului la Informațiile de Interes Public. Dacă ar fi răspuns, ar fi fost obligată să recunoască o realitate absolut revoltătoare. Din uriașa bogăție de care dispunem, oferindu-ne spre exploatare aproape toate resursele de gaze naturale, din subsol și din platforma continentală a Mării Negre, România nu poate accesa gratuit nici măcar un metru cub de gaz. Ba mai mult, noi nu vom putea cumpăra din propriile gaze cantitățile care ne sunt necesare la un preț redus, ci vom fi siliți să ne aliniem prețului de pe piață. Devenim peste noapte, deși suntem extrem de bogați în resurse, egali ai unor state care nu dispun deloc de așa ceva, cum ar fi, de pildă, Ungaria sau Austria.
Fără a intra în alte detalii, întrucât preiau articolul respectiv pe Corect News și el devine accesibil tuturor cititorilor mei, voi mai face doar urmatoarea precizare: Orice stat întreg la cap care își oferă asemenea resurse spre exploatare, primește în contrapartidă, fără a cheltui un singur ban, 40% din producția extrasă, redevențe substanțiale și garanții privind remedierea stricăciunilor produse mediului. Noi am renunțat cu propria mână la toate aceste drepturi.