Eveniment-Social

”Florile Moldovei” – ”puiul” Ansamblului ”Constantin Arvinte” al CJ Iași

Publicat: 28 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Florile Moldovei - puiul Ansamblului Constantin Arvinte al CJ Iași
Pe lângă manifestările artistice, Ansamblul ”Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași a derulat în acest an mai multe acțiuni menite a descoperi copii cu aptitudini în interpretarea folclorului muzical și coregrafic

Pe lângă manifestările artistice, Ansamblul ”Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași a derulat în acest an mai multe acțiuni menite a descoperi copii cu aptitudini în interpretarea folclorului muzical și coregrafic. Astfel, ansamblul a organizat numeroase selecții și chiar câteva spectacole, ”Muguri de cântec românesc”, ”Instrumente și talente”, ”Jocu-i din bătrâni lăsat”, care au fost destinate, pe rând, soliștilor vocali, instrumentiștilor și dansatorilor. Cum cei remarcați au confirmat așteptările după ce au fost monitorizați ulterior, conducerea Ansamblului CJ Iași a înființat un ansamblu de copii.

”Începând cu luna noiembrie, vom începe repetițiile cu toți elevii talentați pe care i-am descoperit în ultima perioadă, astfel încât să închegăm un ansamblu, care se va numi . Acest ansamblu va avea în permanență porțile deschise și pentru copiii care se vor afirma ulterior. Sunt convins că inițiativa care va contribui la transmiterea pasiunii pentru folclorul de calitate spre noile generații și va determina formarea unei pepiniere de talente deosebite va crea o mare emulație într-un județ ce ține la loc de cinste frumoasele noastre tradiții” a declarat managerul Ansamblului Artistic Profesionist al CJ Iași, coregraful Petre Șușu.

Adauga un comentariu