National

Florin Citu a răbufnit! Anunţ de ultimă oră despre DUBLAREA alocaţiilor: „Nu sunt bani!”

Publicat: 06 iun. 2020

Ministrul Finanţelor spune că Parlamentul a dublat din nou alocațiile copiilor din pix, dar că bani pentru acoperirea acestei noi pomeni electorale nu sunt.

„Au fost aprobate în Parlamentul României, au fost dublate, în acest context al atacurilor asupra Guvernului, fără să aibă sursă de finanțare. În momentul în care bugetul era deja distribuit. Ce să facem acum? Costurile cu alocațiile sunt 6,3 miliarde. Suntem în plină criză globală, nu numai în România, peste tot în lume sunt economii care sunt la pământ. Dacă aveam această discuție în momentul când se făcea bugetul, era altceva, puteai să aloci bani și discutam despre la timpul lui. Dar a venit în mijlocul anului, fără sursă de finanțae. Aici nu ai cum să discuți, trebuie să luăm bani de undeva. Putem să taxăm, să vă taxăm pe dumneavoastră sectorul privat, mai mult. Putem să tăiem bani de la investiții sau putem să ne împrumutăm și mai mult, dar asta înseamnă și alte costuri. Astea sunt variantele”, a spus Florin Cîțu, la Digi24.

„Legea, așa cum este ea, nu spune sursa de finanțare și asta înseamnă că e neconstituțională. Orice proiect de lege care crește cheltuielile la buget trebuie să aibă și o sursă de finanțare”, a adăugat ministrul Finanțelor.

„În ultima perioadă am fost întrebat de alocații și pensii. Dar de ce nu mă întreabă nimeni dacă o să dublez investițiile?”, a mai spus Florin Cîțu.

Comentarii
  • Pensie speciala 73 mii lei (doar un pensionar) cate sute sau mii de pensionari din astia avem dle ministru ? daca ii dam omului 10% oare nu traieste ok? iar restul dirijati de exemplu spre alocatiile copiilor? ei dar na un partid de dreapta nu va face decat sa improspateze si mai mult pe cei care sunt deja bogati. Aloo! acesta era raspunsul care trebuia macar sa il rostiti chiar daca nu il puneti in practica. Sa oferi pensie unui om un apartament lunar chiar ca este ceva la mijloc daca nu faci ceva sa repari.

  • Orice proiect de lege care crește cheltuielile la buget trebuie să aibă și o sursă de finanțare”, a adăugat ministrul Finanțelor.
    Bugetul vi l-ati asumat voi guvernul,pentru prima oara dupa 1989,dupa cum ati vrut,unde obligatoriu cheltuielile sunt egale cu veniturlie.Ati spus tot timpul ca, alocatiile si pensiile sunt cuprinse in buget.
    Ori sunteti seriosi,ati pus si sursa in buget,sau l-ati facut ilegal de la inceput?De ce n-ati prevazut si investitii?Ati uitat ca ati taiat si de la sanatate,care nu era o prioritate pentru voi?,minte scurta aveti.
    Sa intelegem ca ati facut acest lucru pentru voturi ?

Adauga un comentariu