Actualitate

Florin Cîțu declarații de presă după ședința de la vârful PNL. S-a decis: „Nu-l vrem pe Dacian Cioloș premier” – LIVE VIDEO

Publicat: 15 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Florin Cîțu declarații de presă după ședința de la vârful PNL. S-a decis Nu-l vrem pe Dacian Cioloș premier - LIVE VIDEO

Premierul interimar, Florin Cîțu face declarații de presă astăzi, 15 octombrie 2021 după ședința de la Partidul Național Liberal. Acesta a vorbit despre introducere certificatului verde dar și despre situația actuală din Guvern.

„Am mai decis introducerea certificatului verde pentru toate activitățile, dar fără cele esențiale. Vom merge în parlament. Știu că e un subiect nepopular, îmi asum acest lucru. Și am mai adoptat un apel la vaccinare”, a afirmat Florin Cîțu.

Florin Cîțu, despre obligativitatea certificatului verde

În conferința de presă de astăzi, 15 octombrie 2021, susținută după ședința de la PNL, premierul interimar a făcut mai multe declarații cu privire la subiectele ce au fost dezbătute în cadrul ședinței. Printre acestea, s-a ridicat problema impunerii certificatului verde în toate activitățile.

Decizia a fost aceea de a se aproba obligativitatea vaccinului dar nu și în magazinele cu produse esențiale, precum cele alimentare.

„În şedinţa de BEX al PNL de astăzi, 90% din timp l-am petrecut discutând de problemele romanilor şi 10% am discutat despre situaţia Guvernului. Am discutat şi despre introducerea certificatului verde, în afară de activităţile esenţiale. De asemenea, am făcut un apel la vaccinarea anti-Covid-19. Vom merge în parlament.

Știu că e un subiect nepopular, îmi asum acest lucru. Noi am vorbit despre magazine comerciale, supermarket, farmacii etc. Eu văd soluția certificatului verde pentru a putea să ținem economia deschisă în perioada următoare”, a spus Florin Cîțu.

PNL nu îl susține pe premierul desemnat Dacian Cioloș

Liberalii au decis că nu-l vor susține în Parlament pe Dacian Cioloș ca premier. Conform lui Florin Cîțu, USR a rupt coaliția votând moțiunea de cenzură dând jos un Guvern cu puteri depline. În acest context, liberalii au decis că dacă Dacian Cioloș nu va reuși să facă o altă majoritate, PNL va fi dispus să înceapă noi negocieri cu toate partidele, mai puțin  AUR.

„USR e parte a unei majorități alături de PSD și AUR. Votul politic al USR la moțiune a însemnat ruperea coaliției cu PNL. Răspunderea politică în fata romanilor revine în principal USR şi alianței USR PSD AUR. Biroul executiv al PNL trebuie să discute pentru a găsi voturile. Dacă premierul desemnat nu va reuşi să facă o majoritate cu PSD şi AUR vor începe negocierile”, a declarat acesta.

Dan Vîlceanu: „Florin Cîțu trebuie să rămână premier”

Secretarul general al Partidului Național Liberal, Dan Vîlceanu a declarat vineri, 15 octombrie 2021, înainte de ședința liberalilor, faptul că Florin Cîțu ar trebui să fie prim-ministrul al României.

„PNL va susţine ce doreşte PNL, nu ce se vede la TV. PNL îşi desemnează premierul, am avut un congres, cred că lucrurile au fost foarte clare, inclusiv prin prezenţa preşedintelui. S-a întâmplat ce s-a întâmplat în Parlament, sunt convins că cei de la USR îşi vor găsi un partener în AUR şi PSD, şi toată lumea sper să treacă peste perioada asta”, a spus Vîlceanu. Dan Vîlceanu a arătat că principiul clar pe care PNL îl susţine este că ”guvernarea să face în jurul PNL iar reprezentanţii PNL în Guvern sunt decişi de PNL şi de nimeni altcineva”.

Adauga un comentariu