Actualitate

Florin Cîțu, despre amendarea benzinăriilor: „Nu aşa îi atragi de partea ta” – VIDEO

Publicat: 14 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Florin Cîțu despre amendarea benzinăriilor Nu aşa îi atragi de partea ta - VIDEO
Florin Cîțu, președintele Senatului, nu este de acord cu amendarea companiilor de carburanți

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Florin Citu, despre amendarea benzinăriilor susţine că nu este o idee tocmai bună. Liderul Senatului afirmă că prin ameninţarea cu sancţionarea acestor companii de carburanţi, nu vor fi „atrase de partea” României.

Având în vedere că ţara noastră nu se confruntă cu o lipsă de combustibili, populaţia trebuie să înţeleagă şi să nu se panicheze la astfel de alerte false și să nu facă provizii.

Ce spune Florin Cîțu despre amendarea benzinăriilor, după ce au crescut preţurile la pompă

Liderul liberalilor, în intervenţia pe care a avut-o la sediul partidului pe care-l conduce, Florin Cîțu a ţinut să adauge că România nu se confruntă cu nicio lipsă de carburanți sau produse alimentare. Mai mult decât atât, a făcut un apel la colegii de partid şi alianţă să încurajeze o mai bună comunicare cu cei care comercializează produse. Apelul a fost făcut pentru a linişti românii şi să nu facă provizii în exces din cauza unor alerte false.

„Consiliul Concurenței să facă o anchetă și dacă este un cartel să dea amenzi. Consiliul Cocurenței a avut aceste rapoarte și le-a prezentat, a spus că nu există o înțelegere pe creșterea prețurilor. În ceea ce privește dinamica prețurilor, poți alege la ce benzinărie să mergi. Nu știu să existe situații în care să fi crescut prețurile în timp ce se stătea la coadă. Trebuie să comunice și antreprenorii, dar e greu să îi ai de partea ta când tu vii și îi ameninți cu ameninți. Și în pandemie am comunicat, când era vorba de cumpărat dezinfectant sau drojdie. Încrederea trebuie să vină și prin comunicare cu furnizorii de produse”, a transmis Florin Cîțu.

Florin Cîțu a adus în discuție și rata de inflație din România, care a crescut cu nu mai puțin de 8,5 procente față de aceeași perioadă a anului 2021.

Șoferii au luat cu asalt benzinăriile, după o alertă falsă

Reamintim faptul că săptămâna trecută, mii de șoferi din România au luat cu asalt benzinăriile după ce s-au panicat că litrul de combustibil va ajunge la 12 lei. Companiile de carburanți au crescut prețurile la pompă fără un motiv temeinic, iar în acest sens premierul statului român Nicolae Ciucă a dispus o serie de controale. Astfel, reprezentanții ANAF, ANPC și Consiliului Concurenței s-au deplasat pentru a efectua verificări la benzinării.

„Instituţiile responsabilite vor fi ferme şi vor da sancţiuni drastice. România este o ţară sigură. ANAF, ANPC, Consiliul Concurenţei au demarat investigaţiile de stopare a oricăror practici abuzive fără justificare. Vor fi controlate toate companiile petroliere din ţară. Am cerut sancţiuni severe. Guvernul nu permite astfel de practici şi va proteja mediul de afaceri şi cetăţenii. Orice altă tentativa va fi de îndată ferm şi aspru pedepsită prin intervenţia statului român”, a menționat Nicolae Ciucă, în urmă cu 4 zile, la Palatul Victoria.

Agenția Națională de Administrare Fiscală, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și Consiliul Concurenței au anunțat că vor aplica sancțiuni extrem de drastice celor care încearcă destabilizarea economiei României. Însă, în acest context, liderul liberalilor Florin Cîțu despre amendarea benzinăriilor susține că nu este o soluție.

 

Adauga un comentariu