Actualitate

Florin Cîțu, despre bugetul 2022: „Luni va fi prezentată o variantă. Acum nu știu de ce ne grăbim”

Publicat: 08 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Florin Cîțu despre bugetul 2022 Luni va fi prezentată o variantă. Acum nu știu de ce ne grăbim
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că luni va fi prezentată o formă de buget pe anul viitor în cadrul coaliţiei de guvernare

Preşedintele Partidului Național Liberal, Florin Vasile Cîţu, a declarat că săptămâna viitoare, mai precis luni, va fi prezentată o formă de buget pe anul viitor în cadrul coaliţiei de guvernare PSD – PNL – UDMR.

„PNL este în Parlament. Vom fi aici până când trebuie să votăm acest buget, dar el trebuie să vină. Încă nu am văzut acest buget. Nu am văzut nicio variantă de buget. Când o să avem o variantă prezentată de Ministerul de Finanţe, atunci vom putea să discutăm pe buget. Acum nu ştiu de ce ne grăbim, sunt lucruri care trebuie făcute foarte bine şi atunci bugetul îl aşteptăm, când o să vină, o să-l facem. (…) Bugetul – luni. Nu avem o variantă de buget astăzi care să fie prezentată. S-ar putea să discutăm despre câteva ordonanţe sau ceva de genul acesta. Aşa a rămas acum două zile când am discutat, a rămas pentru luni să fie prezentată o formă de buget”, a declarat Cîţu, miercuri, la Senat.

Florin Cîțu: „PNL nu se va opune la nimic”

Președintele Senatului a spus miercuri, 8 decembrie 2021, faptul că PNL „nu se va opune la nimic” care se menţine în deficitul preconizat. De asemenea, oficialul a fost interpelat când estimează că PNL şi PSD se vor înţelege pe subiectele discutate în coaliţie, Cîţu a răspuns „când ambele partide vor simţi că au o soluţie optimă”.

„Negociem. Nu mai avem presiunea timpului. Guvernul funcţionează. Ne pregătim pentru buget, restul le vom face, sunt negocieri politice”, a mai afirmat Cîţu.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că proiectul legii bugetului de stat pe anul 2022 trebuie adoptat de plenul Parlamentul până la sfârşitul anului acesta.

„Eu am spus că trebuie până la sfârşitul anului să avem buget. La ce majoritate parlamentară există, la ce specialişti avem în zona de finanţe… Categoric, trebuie o discuţie şi în Coaliţie, fiindcă acum Ministerul de Finanţe este la PSD şi neapărat trebuie să închidem. E cea mai importantă lege pe care o votează parlamentarii, legea bugetului de stat. Există bani”, a afirmat Ciolacu.

Florin Cîțu, atac la PSD cu privire la certificatul verde

Liderul liberalilor susține că speră să nu fie o strategie de a întârzia lucrurile, în contextul în care PSD ar avea intenția să prezinte o nouă propunere legislativă privind certificatul verde.

„Opinia mea e că o variantă nouă (de proiect de lege – n.r.) va întârzia implementarea certificatului verde. Sper să mă înșel, sper să nu am dreptate, sper să fie o variantă să treacă imediat în Parlament, dar experiența mea din ultimii ani îmi spune că s-ar putea să nu treacă foarte rapid. Dar așteptăm varianta, sper să fie optimă, să treacă imediat de Parlament, să rezolvăm această problemă”, a declarat miercuri Florin Cîțu, înaintea ședinței de coaliție.

În altă ordine de idei, Florin Vasile Cîțu i-a criticat pe social-democrați.

„Am arătat că în momentul în care am introdus proiectul de lege în Parlamentul României a crescut rata de vaccinare, am depășit 7 milioane de persoane vaccinate. În momentul în care acel proiect nu a fost susținut, din păcate, de actualii noștri parteneri de coaliție, rata de vaccinare scăut. Eu sper să vină cât mai repede cu această propunere, să nu fie o strategie de a întârzia lucrurile”, conchide Cîțu.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că sunt două variante, amendarea proiectului aflat la Camera Deputaților sau prezentarea unui nou proiect, care urmează să fie prezentat de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Adauga un comentariu