Actualitate

Florin Cîțu, despre decizia CCR privind moțiunea de cenzură: „Trebuie să vedem moțiunile la vot, iar apoi vom lua decizii” – LIVE VIDEO

Publicat: 28 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Florin Cîțu despre decizia CCR privind moțiunea de cenzură Trebuie să vedem moțiunile la vot iar apoi vom lua decizii - LIVE VIDEO

Premierul Florin Cîțu a susținut astăzi, 28 septembrie 2021 o conferință de presă în care a făcut declarații despre moțiunea de cenzură în așteptarea deciziei CCR.

La conferința de presă susținută dinaintea primei ședințe PNL , prim-ministrul României a dat mai multe declarații privind moțiunea de cenzură, valul 4, creșterea salariilor și situația de la Congresul PNL.

Florin Cîțu, despre moțiunea depusă de PSD la CCR

Întrebat la conferința de presă de astăzi 28 septembrie 2021, despre moțiunea de cenzură depusă de PSD, acesta afirmat că întreaga situație este un festival pus la cale de către cei care vor să arunce țara în aer.

„In Parlament este un festival si o competiție a celor care vor sa destabilizeze tara si sa arunce tara in haos, pe de-o parte PSD, pe de alta parte USR si AUR”, a declarat Cîțu.

Premierul așteaptă decizia CCR

În cadrul conferinței, premierul a declarat că el nu discută „scenarii” ci așteaptă decizia CCR cu privire la cele două moțiuni de cenzură depuse de AUR și PSD.

Deși e sigur că moțiunea AUR  a fost compromisă de CCR, prim-ministrul nu e atât de sigur despre moțiunea de la PSD, astfel că, acesta rămâne rezervat.

„Eu nu discut scenarii. Să vedem moțiunile la vot. Apoi vedem discuțiile. Dumneavoastră îmi spuneți mie că AUR, PSD și USR sunt marea majoritate în Parlament, noua coaliție. Noi avem acum un guvern care funcționează și poate lucra normal. La acest moment nu negociem cu nimeni. E o competiție a două partide care vor să arunce țara în aer.” a declarat premierul

Florin Cîțu face planuri pentru România împreună cu PNL

În contextul Congresului și ale alegerilor interne ce au fost câștigate de actualul premier, Florin Cîțu, acesta ignoră atât conflictele interne cât și cele externe, susținând că partidul merge mai departe, la momentul actual discutându-se proiectele de viitor.

„Noi ne pregătim să mergem în Parlament cu propuneri de miniștri și mergem mai departe. Nu înțeleg sensul acestei întrebări. Noi vom rămâne la guvernare până în 2024 (n.r – întrebat dacă crede că va rămâne premier după moțiunile PSD și AUR – USR)”, a declarat Florin Cîțu.

PNL a fost amendat pentru organizarea Congresului

Din cauza organizării Congresului de sâmbătă, 25 septembrie 2021, Partidul Național Liberal a primi astăzi o amendă în valoare de 10.000 de lei. Anunțul a fost făcut în cadrul comisiei de anchetă din Parlament de șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet.

„A fost aplicată o sancţiune contravenţională organizatorului Congresului, în cuantumul prevăzut de lege, respectiv 10.000 de lei, pentru faptul că organizatorul, Romexpo, nu s-a asigurat de faptul că accesul (în pavilionul central – n.r.) a fost aglomerat de către o parte dintre cei prezenţi. De asemenea, sancţiunea a fost dată organizatorului şi pentru faptul că s-a constatat că nu toate persoanele de la Congres purtau mască de protecţie. Se fac verificări cu privire la obligaţiile ce reveneau firmei de pază. De asemenea, poliţiştii şi jandarmii verifică materialul video pus la dispoziţie de organizatori”, a precizat Berechet.

Amintim faptul că sâmbătă, 25 septembrie, competiția dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban a luat sfârșit, noul președinte al PNL devenind Florin Cîțu.

Adauga un comentariu