Actualitate

Florin Cîțu, despre paşaportul Covid-19: „Nu putem discuta în acest moment despre asta”

Publicat: 26 feb. 2021
Florin Cîțu
Premierul Florin Cîţu a anunţat, joi , că salariile bugetarilor vor fi înghetate și în 2022

Prim-ministrul României, Florin Vasile Cîțu, precizează vineri, 26 februarie 2021, faptul că nu se poate încă vorbi despre un pașaport de vaccinare. Afirmaţia premierul vine în contextul în care în acest moment suntem la începutul campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus și foarte puțini români sunt imunizați.

”Când ești la începutul campaniei de vaccinare, nu poți discuta despre un pașaport de vaccinare. Când vom avea o mare parte a populației vaccinată, abia atunci putem discuta. Haideți să ajungem la un procent mai mare de persoane vaccinate și ulterior vom discuta.”, a spus Florin Cîțu.

De asemenea, Cîțu a menţionat ca Executivul de la Bucureşti nu a autorizat o discuţie cu privire la un ”culoar” de liberă trecere pentru cei care s-au vaccinat anti-Covid-19 către Grecia, așa cum își doresc autoritățile elene.

Reamintim faptul că Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aeriene (IATA) a anunţat ieri, 25 februarie 2021, faptul că va introduce din lună martie a acestui an permisul de călătorie care ţine evidenţa vaccinării împotriva Covid-19 a titularului și a eventualelor teste efectuate pentru a depista virusul.

„Principala prioritate este de a face oamenii să călătorească din nou în siguranță. În termenul imediat, aceasta înseamnă stabilirea încrederii în guverne că testarea sistematică COVID-19 înainte de plecare poate funcționa ca înlocuitor pentru cerințele de carantină. Și asta se va dezvolta în cele din urmă într-un program de vaccinare”, au transmis membrii IATA.

Florin Cîțu, despre criticile din Parlament: „Nu putem spune că bugetul României este mic”

Prim-ministrul a mai dsiscutat la Palatul Parlamentului Florin Cîțu despre proiectul de buget pe anul 2021 că acesta nu este mic, având în vedere cheltuielile aferente.

„Prefer să iasă din Parlament așa cum a fost votat. În acest moment, nu putem spune că bugetul României este mic. Cheltuielile față de cele de anul trecut sunt mai mari. Nu avem cum să spunem că este un buget mic”, a spus Florin Cîțu.

Noi măsuri de restricţie în România

Şeful Guvernului României a discutat despre noile măsuri de restricție dacă numărul de cazuri noi de infectare cu virusul Covid-19 continuă să crească. Citu susţine că a văzut oameni pe stradă care nu poartă masca şi recomandă să nu ne relaxăm.

„Am văzut și eu, am văzut și pe stradă oameni care au început să se relaxeze, să nu mai poarte mască, ceea ce nu ne putem permite. Am avut până acum rezultate bune, nu ne putem permite acum să nu respectăm regulile și restricțiile. Trebuie să purtăm mască în continuare în spațiul public peste tot”, a transmis Florin Cîțu, întrebat despre respectarea restricțiilor impuse în acest moment în România.

Interpelat despre schimbarea pragurilor pentru impunerea măsurilor de restricție, acesta a răspuns: „În acest moment se știe foarte clar cât vom lua din aceste restricții. Avem 3 la mie, este un prag. În școli sunt acele praguri pe culori, roșu, verde, galben. Deja lucrurile acestea se știu. Noi vedem care este evoluția și în funcție de cum evoluează lucrurile vom lua și măsurile. Repet, depinde de noi să nu ajungem acolo. Am muncit foarte mult să ajungem aici, să avem totuși o situație economică bună și să avem și restaurante deschise”.

Adauga un comentariu