Actualitate

Florin Cîțu îl acuză pe Marcel Ciolacu că blochează eliminarea pensiilor speciale

Publicat: 23 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Florin Cîțu îl acuză pe Marcel Ciolacu că blochează eliminarea pensiilor speciale
Florin Cîțu îl acuză pe Marcel Ciolacu că blochează eliminarea pensiilor speciale

Florin Cîțu acuză că Marcel Ciolacu blochează eliminarea pensiilor speciale. Este cel mai recent atac lansat de fostul premier la adresa șefului PSD, după ce eliminarea pensiilor speciale a stârnit mare vâlvă în rândul beneficiarilor din România.

De asemenea, Florin Cîțu susține că Liderul PSD și cei din partid nu vor să facă reformele din PNRR și spune că astfel se vor pierde aproximativ 20 de miliarde euro.

Florin Cîțu: „Cine nu face reformele trebuie să răspundă personal pentru subminarea economiei”

Florin Cîțu spune că trebuie să plece toți reprezentanții PSD de la guvernare, iar în acest mod vor fi aduși banii din PNRR în România.

„Marcel Ciolacu și PSD nu vor să facă reformele din PNRR. Este EVIDENT pentru toată lumea că în acest ritm pierdem aproximativ 20 de miliarde euro din PNRR.

Propunere: Să PLECE TOȚI socialiștii de la guvernare și veți vedea că facem aceste reforme și aducem TOȚI banii din PNRR în țară.

Până acum s-au încasat doar banii din prima tranșă care a fost încheiată când eram președinte al PNL și Dan Vilceanu la MIPE. De atunci nu a mai intrat în România niciun ban din PNRR.

România are nevoie de acești bani pentru dezvoltare. Cine nu face reformele trebuie să răspundă personal pentru subminarea economiei naționale”, acuză Cîțu.

Marcel Ciolacu: „Nu poţi să ieşi la pensie la 45 de ani, exact când eşti în maturitatea profesională”

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, în urmă cu o zi, că Guvernul de dreapta a ţinut ascuns Planul de Redresare şi Rezilienţă, poate din neglijenţă sau din neştiinţă.

„Nu vă supăraţi, acel Guvern era condus de un premier de dreapta, era un Guvern de dreapta. Eu nu ştiu cum nişte oameni, după ce au ţinut ascuns PNRR de toată lumea, poate au făcut-o din neglijenţă, poate au făcut-o din neştiinţă, asta înseamnă să laşi să nu fie ceva în dezbatere publică. Nu e o decizie politică uşoară, pentru că în spaţiul public este o mare ură împotriva pensiilor speciale, îndreptăţiţă. De ce? Pentru că anumite categorii au găsit oportun să facă nişte excese. Vă dau nişte exemple – faptul că la pensie ai mai mult decât aveai în activitate, faptul că îţi faci calculele pe ultima lună de zile faţă de regulile europene unde se face de obicei pe ultimele 12 luni. Tot felul de modificări legislative, în funcţie de cum a convenit cuiva, a creat un val masiv de ură împotriva acestor pensii. Armata nu poate să aibă pensie specială, Armata are pensie de serviciu. Franţa, Belgia, Germania au lege specială în ceea ce priveşte Armata, ordinea publică şi Serviciile. Mai mult, exagerarea unde a mai fost? Nu poţi să ieşi la pensie la 45 de ani, exact când eşti în maturitatea profesională. Toate aceste lucruri sunt prevăzute în modificare”, a completat Ciolacu.

Adauga un comentariu