National

Florin Cîțu lasă responsabilitatea organizării de nunți, petreceri, botezuri, pe umărul patronilor

Publicat: 14 mai 2021
Florin Cîțu
Florin Cîțu, premierul României lasă responsabilitatea organizării de evenimente pe umărul administratorilor de firme

Florin Cîțu a vorbit despre organizarea nunţilor, petrecerilor şi a botezurilor. Premierul a explicat faptul că responsabilitatea organizării evenimentelor specifice le revine celor care administrează afacerile respective.

În altă ordine de idei, printre declaraţii, premierul Florin Cîțu amentionat că masca în spaţii publice ar putea fi scoasă până la sfârșitul anului şi că măsurile de relaxare anunţate de președintele Klaus Iohannis vor fi adoptate în şedinţa de Guvern de vineri, 15 mai 2021.

Evenimentele precum nunţile, botezurile pot fi organizate cu responsabilitatea organizatorului

Premierul Florin Cîțu a vorbit şi despre cel mai dezbătut subiect din acest an. Cu sute de mii de nunţi care aşteaptă să fie făcute, nunti care au fost amânate chiar şi doi ani, Iohannis a anunţat în cursul zilei de ieri că evenimentele vor putea fi ţinute în siguranţă dacă persoanele care participă sunt vaccinate.

Premierul menţionează că responsabilitatea verificării vaccinării invitaţilor le revine celor care organizează evenimentul, în speţă adminstratorii firmelor. Cîțu spune că nu există limită de invitați dacă toţi sunt vaccinaţi:

„Noi am spus în ceea ce privește evenimentele și în spațiul public și în spațiul închis că o să luăm o decizie în privința persoanelor vaccinate pentru o anumită capacitate, dar dacă organizatorii își asumă că o să fie doar persoane vaccinate o să fie fără restricții. Asta înseamnă că permit doar persoanelor cu certificat de vacciare să intre. Este un mod simplu de a verifica.

E decizia organizatorului dacă vrea să aibă mai multe persoane la eveniment. E o decizie pe care noi nu o impunem”, a spus Florin Cîțu.

Măsurile de relaxare vor fi adoptate în cadrul unei şedinţe de Guvern

Aşa cum anunţa ieri președintele Klaus Iohannis, Guvernul urmează ca astăzi, 14 mai 2021, să se reunească într-o şedinţă în care vor adopta mai multe măsuri de relaxare. Vom putea să circulăm noaptea, după ora 22.00, vom putea organiza evenimente dar și vom putea renunța şi la portul măștii în spaţiile publice deschise:

”Astăzi, după ce mă întorc din Suceava, vom avea o ședință de Guvern pentru a adopta măsurile care se vor aplică de mâine: fără mască în spații publice, deschiderea evenimentelor. Pe rând le vom lua pe tote și le vom explica cum se vor aplica. Ulterior, vom pregăti măsurile pentru 1 iunie. Noi am luat aceste măsuri mai repede pentru că am văzut că avem o rată de vaccinare peste așteptări și le-am arătat românilor că merită să te vaccinezi. Ne-am gândit foarte atent la măsurile pe care le-am luat pentru că știm faptul că este foarte ușor să înlături o restricție, dar foarte greu să o impui.”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu a vorbit, în cadrul aceleiași conferințe de presă susținută la Suceava despre posibilitatea ca românii să renunțe complet la portul măștii. Premierul menționează că totul depinde de procesul de vaccinare a populației și de indicele de infectare a populației.

„Masca în spațiul public vrem să nu mai trebuiască să o purtăm până la finalul anului, dar asta depinde foarte multe de raţă de vaccinare”, spune premierul Florin Cîțu.

Adauga un comentariu