Actualitate

Florin Cîțu le spune clar în față românilor: „Nu sunt bani pentru mărirea pensiilor!“

Publicat: 26 mai 2020
Ce se întâmplă cu datele bonului fiscal. Florin Cîțu vine cu precizări
Ce se întâmplă cu datele bonului fiscal. Florin Cîțu vine cu precizări

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, spune că nu sunt bani pentru creșterea pensiilor.

Florin Cîțu spune că, luând în considerare cum este construit bugetul astăzi și luând în considerare criza provocată de COVID-19, legea pensiilor și alte legi similare care au trecut de Parlament nu au sursă de finanațare.

”O să vă spun o părere personală, este clar că această lege a pensiilor creează probleme de sustenabilitate a bugetului, nu numai pentru 2020, ci și pentru 2021 și 2022. Pentru 2020 înseamnă un plus de 10 miliarde de lei la buget plus 30 de miliarde de lei în 2021, bani care nu există, bani care trebuie împrumutați!”, a declarat ministrul Finanțelor.

Comentarii
  • A se compara salariile cadrelor medicale cu majoritatea pensiilor(la care s-a contribuit, nu sunt un cadou); mi se pare nefiresc ca macar pensiile sub 1000 de euro sa nu fie marite.

  • S-a tot obisnuit sa se dezvolte in spatiul public subiecte precum coruptia sau salariile si pensiile.Despre coruptie nu se mai vorbeste,pentru ca este guvernul lui Iohanis,ambii fiind imaculati,coruptia era pe timpul PSD,acum este eradicata.
    Se observa ca se fac discutii despre salarii si pensii,in defafoarea cetateanului roman.Dupa ce aproape 30 de ani salariile si pensiile s-au tinut inghetate,din diferite motive,ba ca nu ne vin investitorii,ba ca e criza,s.a,acum Catu spune acum ca nu are banii pe 2020 si 2021.Banii trebuie sa-faci, pentru ca plata salariilor si pensiilor este prevazuta de lege si la noi si in alte tari,precum Germania,Ungaria,Polonia,Cehia,etc.tari in care nu am auzit discutii de acest fel.
    In loc sa ne aliniem cu salarii si pensiile la nivelul european,stam sa asteptam parca pomana acestui guvern incompetent.Respectati mai mult pe cetatenii care v-au ales si pe cei care nu v-au ales,e obligatia voastra,a guvernului.

Adauga un comentariu