Actualitate

Florin Cîţu, mesaj de onomastica sa: „Cadoul pe care mi-l doresc este să revenim la normalitate”

Publicat: 25 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Florin Cîţu mesaj de onomastica sa Cadoul pe care mi-l doresc este să revenim la normalitate
Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, într-o conferință de presă la Guvern, că de la 1 iunie vor fi noi relaxări ale restricțiilor anti-covid chiar dacă nu se va atinge ținta guvernamentală pentru vaccinuri

Premierul Florin Cîţu a transmis duminică, de Sărbătoarea Floriilor, că îşi doreşte ca revenirea la normalitate în contextul pandemiei COVID-19 să fie cadoul său, subliniind că singura soluţie este vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2.

„În Duminica Floriilor, vă doresc tuturor multă sănătate şi încredere. Iar celor care vă serbaţi onomastica, la mulţi ani! Ştiu că aveţi nevoie de speranţă, după un an de pandemie. Dar speranţa noastră, a tuturor, trebuie să fie vaccinarea. Pe asta ne bazăm! Nu avem altă soluţie”, a scris premierul, pe Facebook.

El le-a mulţumit tuturor celor care i-au transmis gândurile lor bune de ziua sa onomastică.

„Mulţumesc tuturor pentru gândurile voastre bune. Cum am spus şi la ziua mea de naştere, cadoul pe care mi-l doresc este să revenim la normalitate. Şi primul pas este să atingem ţinta de 10 milioane de români vaccinaţi până la 1 august”, a completat Cîţu.

Credincioşii ortodocşi sărbătoresc duminică Floriile. Cu ziua de Florii începe ultima săptămână a Postului Paştelui – Săptămâna Patimilor, în care credincioşii se pregătesc să întâmpine sărbătoarea Învierii lui Iisus Hristos.

Cum se va desfăşura slujba de la Patriarhie

Reprezentanţii Patriarhiei au anunţat că evenimentele liturgice prilejuite de sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim (Floriile) din acest an se vor desfăşura cu respectarea regulilor sanitare în vigoare. Duminică, de la ora 8.30, va fi oficiată slujba de binecuvântare a ramurilor de salcie şi finic. Ulterior, aceste ramuri, împreună cu iconiţe şi pacheţele cu anafură, vor fi împărţite la „Baldachinul Sfinţilor” credincioşilor care sunt prezenţi.

De la ora 9.30, va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească la Altarul Mare de vară al Catedralei Patriarhale. În cazul în care vremea fi nefavorabilă, Sfânta Liturghie se va desfăşura în interiorul Catedralei Patriarhale, cu participarea unui număr de maximum 70 de credincioşi, respectându-se toate regulile sanitare în vigoare, au transmis reprezentanţii Patriarhiei.

În anii anteriori, mii de credincioşi participau la Pelerinajul de Florii din Bucureşti, dar şi din alte oraşe din ţară.

În 2020, Pelerinajul de Florii a fost suspendat, din cauza pandemiei de COVID-19, ramurile de salcie şi finic binecuvântate de preoţi fiind împărţite ulterior, de voluntari, credincioşilor.

În fiecare an de Florii se fac procesiuni, acestea rememorând intrarea triumfală a lui Iisus Hristos în Ierusalim, după ce cu o zi înainte îl înviase pe Lazăr din morţi. Mulţimea era atât de uimită de minune, încât era convinsă că a venit vremea regelui prevestit de profeţi. Blând şi smerit, Iisus a intrat în cetate pe mânzul asinei. În prezent, peste veacuri, pelerinii refac, pe jos, drumul triumfal, cu tristeţea care premerge Patimile Domnului, dar şi cu bucuria care prevesteşte Învierea.

Adauga un comentariu