National

Florin Cîțu nu respinge teoria preluării PNL. Întrebat despre această posibilitate, premierul a schimbat subiectul – VIDEO

Publicat: 19 ian. 2021
Prim-ministrul României Florin Cîțu cu mască de protecție, la birou
Florin Cîțu, prim-ministrul României

Premierul Florin Cîțu a făcut, marți, primele comentarii despre scandalul izbucnit în PNL între ‘reformiștii’ conduși de Rareș Bogdan și Robert Sighiartău și susținătorii liderului PNL Ludovic Orban.

„De partid, vorbim la partid. Până la urma PNL e un partid liberal, cu opinii, un partid viu în interior, acum ca unii aleg să le spună public..”, a declarat premierul.

Întrebat despre speculațiile că ar putea prelua partidul la Congres și întrebat dacă își dorește șefia PNL, Florin Cîțu a evitat să răspundă și a spus că acum vrea să se concentreze pe bugetul de stat și pe guvernare. El nu a respins niciun moment teoria preluării PNL și nici nu a spus că nu vrea să conducă partidul.

„Vă doriți?”, a fost întrebat Cîțu despre funcția de șef PNL. „Repet, avem aşa de mult de făcut la guvernare că vreau să ne concentrăm la guvernare, vine bugetul şi cel mai important test de guvenrare al unei coaliţii tinere care acum îşi găseşte echilibrul, bugetul este o provocare importantă pentru noi”, a răspuns premierul.

El a precizat că nu a discutat cu ‘reformiștii’ din PNL.

Florin Cîțu, despre alegerea secretarilor de stat: „Sunt numiri politice, dar va trebui să fie omul potrivit la locul potrivit”

Premierul Florin Cîțu a declarat marți, la Europa FM, că nu-i va numi orbește pe secretarii de stat și șefii de agenții propuși de filialele partidului.

„Secretarii de stat, preşedinţii de agenţii, e adevărat, sunt numiri politice dar va trebui să fie omul potrivit la locul potrivit: profesionişti, fără penali în funcţii publice, fără conflicte de interese. Sunt 3 criterii de la care nu abdic atunci când vor fi numiţi aceşti oameni. Vor fi mai multe propuneri pentru fiecare poziţie, dar eu, pentru că este un Guvern în care eu girez, va trebui să fie populat de profesionişti, şi este o declaraţie fermă şi un lucru de la care nu dau înapoi. Dacă am fost păcălit și a fost numit cineva care nu trebuia într-o poziție, voi lua imediat decizia de a fi dat la o parte. Deci, profesionalism și pornim cu Guvernul”, a declarat Florin Cîțu la Europa FM.

Adauga un comentariu