Actualitate

Florin Cîțu, președintele PNL, mesaj de Ziua Națională a României

Publicat: 01 dec. 2021
Florin Cîțu îmbrăcat în costum. Vorbește la microfon
Președintele PNL și al Senatului, Florin Cîțu, susține că formațiunea politică pe care o reprezintă susține tăierea pensiilor speciale

Președintele Partidului Național Liberal, Florin Vasile Cîţu, a transmis în mesajul de Ziua Națională a României faptul că eroii de astăzi sunt cadrele medicale, antreprenorii, dar și românii care muncesc. Șeful Senatului susține că PNL modernizează statul român, însă ulterior afirmă că există o singură Românie, „în aceste vremuri complicate”.

„La 1 decembrie sărbătorim istoria, eroii neamului, moștenirea și libertatea noastră. În urmă cu 103 ani, la Alba Iulia, părinții fondatori ai României Mari ne-au lăsat cea mai importantă misiune: să ducem mai departe România unită.

Azi, eroii noștri sunt medicii, antreprenorii, liderii care revoluționează și gestionează companii, dar mai ales fiecare român care muncește zilnic în țară și peste hotare.

Partidul Național Liberal transformă România într-o ţară modernă și prosperă. Am convingerea că acest lucru se va realiza doar prin aplicarea principiilor liberale: reforme, investiții și susținerea prin orice mijloace a capitalului privat și a inovației. Doar așa vom ajunge să avem o Românie puternică, țara pe care și-au dorit-o înaintașii noștri la 1918.

Onorăm istoria și eroii de azi. Dar, cel mai important, în aceste vremuri complicate, este să ne amintim că există o singură Românie! O Românie unită sub valori și principii democratice.

La mulți ani, România! La mulți ani, români!”, transmite Florin Cîțu.

Premierul României, Nicolae Ciucă, mesaj de 1 Decembrie

Prim-ministrul României, Nicolae Ionel Ciucă, a transmis astăzi, 1 decembrie 2021, un mesaj românilor cu ocazia Zilei Naționale.

”1 Decembrie 1918 va rămâne pentru totdeauna, în istoria poporului român, drept ziua triumfului idealului național: unitatea. Rostită pentru prima dată în Revoluția de la 1848 și săvârșită doar parțial la 1859, Marea Unire a avut loc după un lung șir de lupte, după nenumărate sacrificii umane și materiale. Marea Unire a rezultat în urma exercitării dreptului la autodeterminare exprimat la Chișinău, Cernăuți și Alba Iulia. În mod democratic, s-a decis unirea Basarabiei, Bucovinei și a Transilvaniei cu România. Marea Unire este încununarea victorioasă a voinței românilor și rămâne cea mai frumoasă pagină din istoria României. O lecție despre perseverență și coeziune, care acum ne este deosebit de utilă și necesară. Doar printr-un efort comun vom putea depăși perioada dificilă pe care o traversăm. Am încredere că vom reuși să trecem împreună prin aceste greutăți și am încredere în curajul și credința românilor că unitatea rămâne una dintre valorile de neprețuit ale națiunii noastre, care ne inspiră și ne motivează să mergem mai departe”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă, de Ziua Națională a României: „Eroii acestui an sunt românii”

Nicolae Ciucă a menționat că eroii acestui an sunt românii, care au fost solidari, au făcut sacrificii și au luptat cu virusul Covid-19. De asemenea, premierul le-a mulțumit cadrelor medicale și le-a transmis „La mulți ani” tuturor românilor de pretutindeni.

„Pentru mine, eroii acestui an sunt românii, care, în ciuda crizei generate de pandemia de COVID-19 și a suferințelor, au muncit, au fost solidari, au făcut sacrificii și au depus zi de zi eforturi în această luptă dură cu virusul. Le mulțumesc în mod special și tuturor celor care fac parte din personalul medical și au luptat în linia întâi pentru a salva vieți și pentru limitarea efectelor pandemiei. Dar, să nu uităm niciodată sacrificiile înaintașilor noștri, pe care îi cinstim cu respect și prin grija pentru absolut toți românii și pentru toate regiunile istorice ale României. Ne onorăm trecutul, cu speranța că lecțiile istoriei reprezintă un exemplu pentru fiecare dintre noi să luptăm pentru un viitor mai bun și mai prosper.

Dragi români,

De Ziua noastră Națională, pe data de 1 Decembrie, la începerea ceremoniilor, vă îndemn pe toți cei care simțiți și trăiți românește să ne gândim, împreună, timp de un minut, la eroii neamului românesc, care s-au jertfit pentru Marea Unire. Un minut în care să ne regăsim cu toții, indiferent unde suntem, indiferent de opțiunile conjuncturale, indiferent de opțiunile politice. Am încredere că vom trece cu bine peste aceste grele încercări, privind, azi, la mai bine de un secol de la Unirea tuturor românilor, la reușita extraordinară a înaintașilor noștri. Prin determinarea, unitatea și sacrificiile lor, au oferit sens vieții lor atunci și viitorului nostru astăzi.

La mulți ani, dragi români! Trăiască România!”, este mesajul premierului Nicolae Ciucă.

Astăzi, 1 decembrie 2021, va avea loc cea mai mare paradă militară în Capitală.

Adauga un comentariu