Actualitate

Florin Cîțu trebuie să plece acasă! Dezastrul de la CFR nu trebuie pasat în curtea altora! Peștele de la cap se împute

Publicat: 30 iul. 2021
Deputatul Marius Ostaficiuc la tribuna Parlamentului

Ziua și prostia în Guvernul României. Lipsa investițiilor în infrastructura feroviară începe tot mai mult să își spună cuvântul. România continuă să apară în presa internațională, însă numai cu imagini și știri negative. Două trenuri de marfă s-au ciocnit la Fetești. Un alt tren plin cu călători, printre care foarte mulți copii, a rămas vreme de 8 ore în plin câmp, fără a se lua și măsuri în acest sens.

Premierul Florin Cîțu și Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, se laudă pe rețelele sociale cu investiții în infrastructura de transport, cu proiecte, cu ce investiții mai găsesc ei demne de povestit. Realitatea din teren este însă alta, una mult mai dură, mai sumbră și deosebit de gravă. Ce fac acești doi samavolnici ai politicii? Încep să se înțepe pe Facebook, să-și arunce săgeți unul-altuia și să dea vina pe orice altceva, numai pe incompetența lor nu. Vorbim de un lanț al slăbiciunilor, de o situație care putea fi evitată, dar care însă a devenit subiect de contre în războiul lui Cîțu cu partenerii săi de coaliție.

Ce vină au pasagerii blocați 8 ore în câmp? Ce vină au cei care au ales călătoria cu trenul spre litoral și care au fost nevoiți să facă un ocol considerabil după accidentul de la Fetești?
Înțelegem că este nevoie de o reformă, înțelegem că sistemul feroviar românesc este în colaps și că este nevoie de măsuri ferme și coerente în infrastructura feroviară. Numai că Florin Cîțu și Cătălin Drulă nu au timp de reforme, ci de panaramă pe social media, de săgeți și atacuri gratuite și orice altceva numai proiecte și reforme nu.
Da, mai degrabă Florin Cîțu pleca acasă într-o Românie normală, la pachet cu directorul CFR, la pachet cu ministrul Drulă, cu cei răspunzători pentru situația din ultimele zile.

Este absurd să căutăm vinovați în altă parte, să căutăm țapi ispășitori când știm clar cum stau lucurile. Laudele că vom avea o infrastructură ca la carte, că ne vin bani prin PNRR, că vom beneficia de condiții de călătorie ca în Europa nu ne încântă. Măsurile întârzie să apară, iar Florin Cîțu și gașca lui de incompetenți din cabinetul ministerial ar trebui să aibă un dram de onoare și să facă un pas în spate. Asta este clar! Asta trebuie Cîțu să facă, nu doar gargară pe internet.

Comments are closed.

Adauga un comentariu