Sport

Florin Niță, inclus în echipa săptămânii din UEFA Europa League, după prestația excelentă dintre buturile Spartei Praga

Publicat: 05 dec. 2020
Florin Niță, inclus în echipa săptămânii din UEFA Europa League,
Florin Niță

În ciuda faptului că Sparta Praga a pierdut duelul cu Lille, scor 1-2, din grupele UEFA Europa League, portarul Florin Niță (33 de ani) a avut o prestație încântătoare și a fost ales în echipa săptămânii. Sparta Praga a pierdut orice șansă de calificare în primăvara europeană din Europa League, în urma înfrângerii de pe stadionul Pierre-Mauroy. Gruparea cehă a rămas în inferioritate numerică în minutul 65, după eliminarea lui Celustka, însă a deschis scorul câteva zeci de secunde mai târziu prin Krejci. În minutele 80 și 84, veteranul turc Burak Yilmaz l-a învins pe Florin Niță și a adus victoria și totodată a asigurat accederea lui Lille în faza următoare a competiției.

Goalkeeper-ul Florin Niță a avut o prestație senzațională. Fostul portar la FCSB-ului a parat șapte din cele nouă șuturi expediate de francezi pe spațiul porții sale și a primit laude din partea jurnaliștilor cehi. Mai mult, Florin Niță a fost inclus în primul 11 al rundei a cincea din Europa League, primind nota opt.

Revenirea lui Florin Niță! Portarul român a fost titular în ultimele trei jocuri ale celor de la Sparta Praga

Florin Niță, căzut în dizgrație la Sparta Praga, la începutul sezonului, a fost folosit titular de antrenorul Vaclav Kotal în ultimele trei meciuri și nu a dezamăgit. Votat de suporteri cel mai bun om al partidei cu Celtic, 4-1, internaționalul român a fost păstrat între buturi și la duelul din campionat cu Teplice, câștigat de Sparta, 1-0, și la meciul decisiv cu Lille, din Europa League.

„Au trecut doar câteva luni de când Niță se ruga de conducerea clubului să fie lăsat să plece, iar din primăvară stătea mereu pe bancă. Totuși, directorul sportiv Tomas Rosicky nu a primit o ofertă adecvată pentru experimentatul goalkeeper, așa că a decis să-l păstreze în lot. Și acesta s-a transformat într-o mutare profetică.
Niță a livrat o evoluție mult peste peste nivelul său standard de când l-a substituit pe titularul Heca. Atacanții lui Lille au înnebunit joi. Efectiv, Niță a zburat din bară în bară și a salvat cinci goluri, amânând verdictul. O performanță de top”, scriu cei de la Blesk, citați de looksport.ro.

1,5 milioane de euro este cota de piață a lui Florin Niță, potrivit Transfermarkt

Adauga un comentariu