Local

Florin Onofrei a câștigat concursul pentru ocuparea funcției de șef la Protecția Consumatorilor

Publicat: 21 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Florin Onofrei a câștigat concursul pentru ocuparea funcției de șef la Protecția Consumatorilor
Noul comisar-șef adjunct la Protecția Consumatorilor este Florin Onofrei

La Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP), Florin Onofrei a câștigat concursul pentru ocuparea funcției de comisar-șef adjunct la Protecția Consumatorilor. A susținut două probe, iar rezultatele au fost afișate în cursul săptămânii trecute

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Iași are, începând de săptămâna trecută, un comisar-șef adjunct, titular pe post. Florin Onofrei, care a asigurat interimatul, a câștigat concursul organizat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) pentru ocuparea funcției. La proba scrisă, Florin Onofrei a primit 80,6 puncte în timp ce la interviu comisia i-a acordat 85 de puncte. Rezultatele concursului au fost publicate pe data de 17.03.2022.

”Funcția a fost ocupată prin concurs. Începând de pe data de 17 martie ocup funcția pe o perioadă nedeterminată. A fost un concurs greu, dar mă bucur că am reușit . Au mai fost doi candidați, dar au fost respinși la etapa de selecție a dosarelor”, a declarat Florin Onofrei.

La nivel de regiune, instituția este condusă de Marinela Buhăescu, care a asigură interimatul.

Florin Onofrei a câștigat concursul după ce a venit în instituție în 2017

În perioada 2012-2016, Florin Onofrei a ocupat funcția de viceprimar al comunei Costuleni, județul Iași. În vara anului 2017, a devenit comisar la CJPC Iași, ca după un an să asigure interimatul la conducerea instituției, postul fiind vacant. Conform CV-ului, în perioada 1986-1994 a avut o carieră sportivă ca jucător de rugby, ce a culminat la echipa Politehnica Iași. Soția lui Florin Onofrei este angajată la Primăria Holboca, iar fiica acestuia este studentă în anul IV la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Gr.T. Popa”- Facultatea de Medicină Generală.

Conform ultimei declarații de avere, Florin Onofrei deține un teren agricol în suprafață de 1.800 de metri pătrați situat în comuna Costuleni, achiziționat în 2003. Într-un an, a încasat de la instituție suma de 58.424 de lei, în timp ce soția, Iuliana Elena Onofrei, a declarat venituri într-un an de 45.214 lei. La un moment dat, comisarii de la Protecția Consumatorilor au efectuat mai multe controale în rândul agenților economici.

Finanțele ieșene au organizat un concurs la finalul lunii decembrie 2021

Totodată, și Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași a organizat un concurs pentru funcția de director general, la finalul lunii decembrie 2021. De mai bine de 8 ani, de la reorganizare, postul nu a fost ocupat prin concurs. Partidele care erau la guvernare desemnau directorul general, iar șefii erau schimbați în funcție de modificările politice. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a aprobat scoaterea la concurs a postului vacant de director general. Proba scrisă era programată pe data de 27 decembrie 2021, ora 10:00, la sediul ANAF, din București. Concursul este de promovare pe funcție, astfel că doar angajații din cadrul instituției puteau participa la procedură. Dosarele de înscriere trebuiau depuse până pe data de 16 decembrie 2021.

Însă, procedura a fost suspendată pe o perioadă nedeterminată. Florin Onofrei a câștigat concursul pentru ocuparea funcției de șef la Protecția Consumatorilor după ce s-a pregătit mai multe luni.

Adauga un comentariu