Actualitate

Florin Roman, ministrul Cercetării, și-a dat demisia după ce a fost acuzat că și-a plagiat lucrarea de disertație – FOTO

Publicat: 15 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Florin Roman ministrul Cercetării și-a dat demisia după ce a fost acuzat că și-a plagiat lucrarea de disertație - FOTO
Florin Roman și-a înaintat demisia din funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării

Ministrul Inovării, Cercetării și Digitalizării, Florin Roman, și-a depus demisia după ce a fost acuzat că și-a plagiat lucrarea de disertație. Vă aducem aminte faptul că în jurul ministrului au planat mai multe suspiciuni. Vorbim despre presupusul plagiat, dar şi despre studiile false din CV. Ministrul a trecut că a studiat la Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, dar rectorul UBB a negat acest lucru.

„Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale. Când albul devine negru, când orice vorbă îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal să afecteze activitatea Executivului.
Cu cel care a coordonat temă și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem în instanța. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanța sau comisie să dea un verdict. În rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” în regim de monopol la digitalizare, vă spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit să mă acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijențe din CV. Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa să îmi ajute Dumnezeu!”, a transmis în urmă cu doar câteva minute Florin Roman, ministrul Digitalizării.

Florin Roman a fost acuzat că și-a plagiat lucrarea de disertație și că și-a falsificat CV-ul

Ministrul Florin Roman și-a înaintat demisia din funcția avută după ce a fost acuzat că și-a plagiat lucrarea de disertație. Aceasta a publicat zilele trecute un mesaj pe pagina de socializare, unde explica că acuzația la adresa sa nu era fondată.

„Plagiat înseamnă să îți asumi parțial său integral o lucrare științifică ceea ce nu am făcut niciodată. Drept urmare, acuzația de plagiat la adresa mea e nefondată. Într-o lucrare de disertație de acum 10 ani, am inclus o parte din suportul de curs, pus la dispoziția studenților.

La finalul dizertației, am inclus bibliografia folosită. Consider însă că orice aș spune pe acest subiect, inclusiv faptul că profesorul Paraschiv confirmă că fost o lucrare bună, nu are nicio relevanță pentru cei care și-au propus să îmi găsească nod în papură/ să susțină o campanie de denigrare a mea/ să dovedească fapte de care nu mă fac vinovat. Aceasta e ultima mea intervenție pe acest subiect. Am lucruri mult mai importante de făcut decât să răspuns la acuzații nefondate”, a scris Florin Roman, ministrul Inovării, Cercetării și Digitalizării.

În altă ordine de idei, Florin Roman a fost acuzat că și-a falsificat CV-ul. În Curriculum Vitae ar fi trecut că a absolvit cursurile unei facultăți din cadrul UBB Cluj Napoca, însă rectorul a contrazis această afirmație.

”Domnul Florin Roman nu a urmat cursurile și nu a luat licență la noi, la Babeș-Bolyai. A dat la noi un examen de absolvire a unui colegiu urmat în Alba Iulia. Mesajele mele sunt două: trebuie corectat rapid în CV și în mesajul public. Și, fiind vorba de o persoană publică, dar oricine ar fi fost, trebuie să dea explicații pentru cei care sunt interesați. Atât pot spune acum”, a explicat rectorul UBB, Daniel David.

Adauga un comentariu