Sport

Floyd Mayweather, provocat de un alt dublu campion mondial din UFC, care e suspendat pentru dopaj

Publicat: 29 nov. 2019

După ce a luptat cu Conor McGregor, Floyd Mayweather este provocat de un alt fost campion mondial din artele marțiale mixte. TJ Dillashaw este cel care i-a aruncat mănușa legendarului Mayweather, care s-a „jucat” din nou de-a retragerea. Mayweather a anunțat că nu mai vrea să revină vreodată în ring, speriat după ce doar în acest an și-au pierdut viața în ring 4 pugiliști. La o zi distanță, americanul s-a răzgândit.
TJ Dillashaw, în vârstă de 33 de ani, a fost de două ori campion mondial UFC la categoria cocoș (57 kg), iar palmaresul său cuprinde 16 victorii, dintre care 8 obținute înainte de limită și 4 înfrângeri.

Mayweather vrea un star din UFC

Dillashaw a luptat ultima dată în ianuarie 2019, când a pierdut în doar 32 de secunde în fața lui Henry Cejudo. După acea partidă, americanul a fost suspendat pentru un an, după ce a fost depistat pozitiv la un control antidoping. Apoi, în luna aprilie a aceluiași an, TJ a mai primit o suspendare, de această dată din partea NYSAC (New York State Athletic Commission) după ce a fost depistat pozitiv cu EPO (eritropoetină). Astfel, pedeapsa sa cumulată va expira tocmai pe 19 ianuarie 2021.

„Mayweather vrea un star din UFC care e bun la loviturile de braț. Am un an de când mă reinventez pentru a deveni pugilist. Deja am știința boxului, pot să mă antrenez cu Lomachenko, Terence Crawford – el nu va putea să mă epuizeze și să mă facă knock out datorită condiției mele fizice. Cred că e o luptă foarte intrigantă. Mi-ar plăcea să fac un meci cu Mayweather, nu doar pentru bani, ci pentru a demonstra că noi, luptătorii UFC, avem tot ce trebuie pentru a urca în ring”, a explciat TJ Dillashaw.

Floyd a mai luptat cu un campion mondial din UFC, Conor McGregor

În toamna anului 2017, Floyd Mayweather (42 de ani) a revenit în ring și a luptat cu Conor McGregor, singurul luptător din istoria UFC care a fost campion mondial smultan la două categorii de greutate.
Floys Mayweather l-a învins pe irlandez prin Knock Out tehnic în repriza a zecea. De atunci, americanul a mai urcat o dată în ring, însă doar pentru un meci demonstrativ, în decebrie 2018, câștigat în câteva secunde în fața japonezului Nasukawa.
Mayweather este neînvins în boxul profesionist. Americanul are 50 de victorii dintre care 27 obținute înainte de limită.loading...

Adauga un comentariu