Titlurile zilei

Foame mare printre agenții imobiliari din Iași! O clientă este terorizată după vânzarea unei locuințe. A fost amenințată pentru un comision din tranzacția de 50.000 de euro

Publicat: 05 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Foame mare printre agenții imobiliari din Iași O clientă este terorizată după vânzarea unei locuințe. A fost amenințată pentru un comision din tranzacția de 50.000 de euro
Ieșenii care vor să cumpere o locuință, de multe ori sunt nemulțumiți de serviciile oferite de agenții imobiliari

Bogdan Mistreanu, un agent imobiliar din Iași, este acuzat de o clientă că a încercat să perceapă fraudulos un comision din vânzarea unui imobil. Clienta a precizat că agentul nu a ajutat-o și a fost nevoită să cumpere direct de la dezvoltator. Acum, agentul are pretenții la comisionul de 1.500 de euro

Unii agenți imobiliari din Iași recurg la tot felul de combinații pentru a câștiga sume importante din intermedierea unor vânzări de locuință. O tânără din Iași susține că a fost amenințată de agentul imobiliar Bogdan George Mistreanu, administratorul agenției Bog Imob SRL. Totul s-ar fi întâmplat când tânăra a vrut să cumpere o casă în comuna Valea Lupului, cu aproximativ 50.000 de euro.

„La finalul lunii octombrie mă aflam în situația în care îmi doream să accesez un credit ipotecar «Noua casă», dar în termen de 4 zile trebuia să duc băncii un antecontract. Deci, am început să vizionez case și apartamente. Situația devine complicată în momentul în care sun un agent imobiliar în urma unui anunț postat on-line. În aceeași zi am fost cu agentul imobiliar să vizionez casa, spunându-i cât de urgentă este situația și că la finele zilei de 30.10.2020 aveam nevoie de antecontract. Am semnat o fișă de vizionare în care au fost completate datele din buletin. Țin să specific că agentul nu mi-a dat o copie, motivând că acea fișă este pentru a-și dovedi el activitatea în fața agenției imobiliare pentru care lucrează, că dumnealui înainte de pandemie nici nu o întocmea și că în urma perioadei pandemice actuale este obligat să aibă datele mele în cazul infectării”, a declarat Cezara Ioana.

Clienta susține că nu a fost informată cu privire la perceperea unui comision

Cezara Ioana mai spune că agentul a abandonat-o în condițiile în care știa că era presată de timp. Trebuia să facă un împrumut rapid în bancă și avea nevoie de antecontract.

„Nu am discutat comisionul în momentul întrevederii și nu am fost înștiințată de acest agent cum că ar practica vreun comision. În seara zilei de 27.10.2020 l-am recontactat pe agent să ne transmită un preț final al imobilului deoarece doream anumite modificări de finisaj, casa fiind încă în construcție, asta în cazul în care nu eram decisă că voi achiziționa acest imobil. Ne-a confirmat că o să vină a doua zi cu un preț final. Pe data de 28.10.2020 acest agent nu a revenit cu un telefon. Fiind deja presată de timp, am căutat alt anunț al aceleiași case, pentru a putea achiziționa imobilul. Din întâmplare, persoana cu care am comunicat a doua oară era chiar vânzătorul. Am negociat prețul, iar în dimineața zilei de 30.10.2020 am semnat antecontractul. În seara zilei respective am fost sunată de agent, dar nu i-am putut răspunde din motive de serviciu”, a mai spus reclamanta.

Cezara Ioana spune că a fost amenințată de agentul imobiliar

Reclamanta suține că agentul a plusat și a revendicat un comision de 8 la sută din tranzacție.

„După câteva zile, am reușit să vorbesc cu agentul. Mi-a spus că trebuie să-i plătesc 3 la sută comision din vânzarea locuinței. Am întrebat și eu de ce trebuie să dau și i-am cerut o copie după fișa lui, dar nu mi-a dat nimic. El cerea 1.500 euro în condițiile în care nu a făcut nimic. Pe data de 27.11.2020 m-a sunat, fiind foarte agresiv. A țipat timp de 10 minute că mă va da în judecată, că îmi va lua 8 la sută și nu 3 la sută. Pe mine personal m-a și jignit. S-a dus și la dezvoltator să-i ceară o mie de euro. Deocamdată, am apelat la un avocat. Am făcut o plângere și la Protecția Consumatorului”, a mai spus Cezara Ioana.

Agentul imobiliar Bogdan Mistreanu neagă acuzațiile de înșelăciune: „Vorbește numai iluzii optice”

Contactat telefonic, Bogdan Mistreanu a menționat altă variantă, în care ar fi victima acestui scandal.

„A fost cu mine la o vizionare și a semnat o fișă de vizionare. Dumneaei poate să susțină ce vrea. Nici nu discut, voi ajunge în instanță. Nu-i este rușine? Dumneaei vorbește numai iluzii optice. Eu am vorbit deja cu avocatul firmei. I-am spus să vină să stea de vorbă. Voi ajunge foarte departe. Se rezolvă aceste situații dacă sunt oameni cu frică de Dumnezeu. Este cuvântul meu împotriva cuvântului ei. Dacă ajung în instanță, pot să-i cer și 8 la sută. Poate nu-i mai iau nimic, poate îi iau numai 1 la sută”, a explicat agentul imobiliar.

Conform datelor financiare ale societății Bog Imob SRL, în 2019, cifra de afaceri a fost foarte slabă, de aproximativ 18.000 lei. Firma a înregistrat un profit de doar 11.863 lei, datorii de 544 lei, cu „zero” angajați. Un caz similar a fost prezentat în edițiile trecute ale cotidianului BZI, fiind vorba despre Gabriel Ifrim.

Adauga un comentariu