Actualitate

Focar de coronavirus într-un abator din Vaslui! 59 de persoane pozitive la infectarea cu COVID-19

Publicat: 20 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Focar de coronavirus într-un abator din Vaslui 59 de persoane pozitive la infectarea cu COVID-19
infectări COVID

Un nou focar de coronavirus a apărut într-un abator din Vaslui. Conform informaţiilor existente până la această dată, în abator au fost diagnosticate pozitive la infectarea cu COVID-19, 59 de persoane. Testarea angajaţilor s-a făcut după ce conducerea a hotărât să facă este teste în urma observaţii a unor simptome la unii angajaţi.

Focar de coronavirus într-un abator din Vaslui

Focarul de coronavirus a fost descoperit în abatorul de la Vaslui după ce conducerea a observat unele simptome la unii dintre angajaţii sezonieri din companie. În urma acestui lucru, compania a luat decizia de a face teste tuturor angajaţilor. În urma rezultatului venit de la laboratoarele de specialitate, un număr de 59 de angajaţi au fost declaraţi pozitivi la infectarea cu COVID-19. Conform datelor din teren, majoritatea bonavilor sunt asimptomatici. Direcţia de Sănătate Publică a început o anchetă epidemiologica în acest sens pentru a stabili contactii direcţi ai angajaţilor declaraţi pozitiv.

Niciun bolnav declarat infectat cu COVID-19 nu este internat

Conform presei locale, niciun bolnav dintre cei 59 declaraţi pozitivi la infectarea cu COVID-19 nu a fost internat. La Spitalul Municipal Bârlad, spital care tratează astfel de cazuri, nu a ajuns nicio persoană purtătoare de virus. Acest lucru s-a întâmplat şi din cauza inexistenţei unei legi care să îi oblige pe pacienţii asimptomatici să se internerze.

Conform informaţiilor existente, focarul ar fi apărut la abatorul din Vaslui după ce mai multe persoane care veneau din mediul rural, lucrau în acest loc unde se sacrifica animalele.

Câte cazuri de bolnavi cu COVID-19 au fost raportate duminică

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 767 noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, au anunţat duminică autoritățile. În plus, 2.026 persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat.

Până duminică, pe teritoriul României, au fost confirmate 37.458 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Până în prezent, 935 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere. La AŢI, în acest moment, sunt internați 286 de pacienți.

Legea carantinării va fi aprobată marţi în Parlamentul României

Conform declaraţiilor politice, legea carantinarii urmează a fi adoptata marţi, 21 iulie în Parlamentul României. Legea a creat o serie de dezbateri încinse intre parlamentari şi Guvern. Voci din cadrul Parlamentului României acuzat faptul că legea este una care îngrădeşte libertăţi fundamentale ale populaţiei şi că nu poate fi adoptată. În cele din urmă, un consens politic a fost creat şi legea a fost adoptată, dar cu multe modificări aduse de grupurile parlamentare. Legea privind carantina şi izolarea a fost promulgată, sâmbătă, de preşedintele Klaus Iohannis. Actul normativ urmează să fie publicat în Monitorul Oficial, moment din care va începe să îşi producă efectele.

Lista bolilor pentru care se instituie izolarea persoanelor la domiciliul acestora, la o locaţie declarată de acestea sau, după caz, în unităţi sanitare, precum şi lista unităţilor sanitare de bază în care se tratează persoanele bolnave se stabilesc prin hotărâre a Guvernului.

Măsura izolării trebuie să fie dispusă pe durata limitată, în mod nediscriminatoriu şi proporţional cu situaţia pe care o determină. Trebuie să aibă ca scop prevenirea răspândirii unei boli periculoase pentru siguranţa persoanei şi sănătatea publică. În plus, izolarea trebuie să fie pe o durată limitată, care protejează interesul public şi să nu determine un dezechilibru între nevoia de protejare a sănătăţii publice şi imperativul respectării libertăţii persoanei.

Adauga un comentariu