National

Focar de coronavirus la Autoritatea Navală Română. Urmează noi măsuri

Publicat: 13 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Focar de coronavirus la Autoritatea Navală Română. Urmează noi măsuri
Focar de coronavirus la Autoritatea Navală Română

Focar de coronavirus la Autoritatea Navală Română. DSP Constantă a făcut anunţul în care era precizat şi faptul că au început o anchetă epidemiologică.

La Autoritatea Navală Română au fost descoperite cinci cazuri de coronavirus, iar Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constantă a început o anchetă epidemiologica. În următoarele ore vor fi identificaţi toţi angajaţii care au fost în contact direct cu cei confirmaţi pozitiv pentru noul coronavirus.

Pe data de 12 august au fost confirmate 12 cazuri pozitive la ANR, potrivit DSP Constanta.

“În data de 12 august, trei persoane care lucrează în cadrul Autorităţii Navale Române au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, după ce, în zilele precedente, alţi doi angajaţi ai instituţiei au fost pozitivaţi. În acest sens, se poate considera că avem de-a face cu un focar Covid-19 în ANR”, se arată în comunicatul Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa.

Focar de coronavirus la Autoritatea Navală Română – Anchetă epidemiologică extinsă

O anchetă epidemiologica exstinsa a fost începută de către DSP Constanta pentru a identifica toţi angajaţii care au avut contact direct cu cele cinci persoane infectate.

Persoanele ce au avut contact direct vor intra în carantină la domiciliu pentru următoarele 14 zile şi vor fi testaţi, în eventualitatea în care vor prezenta simptome specifice infectării cu noul coronavirus. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare, a precizat sursa citată.

Coronavirus la Ministerul Sănătăţii

Anunţ neaşteptat făcut luni seara. O angajată la Ministerul Sănătăţii a fost depistată cu coronavirus. Alte 12 persoane ce au intrat în contact direct cu aceasta au fost izolate la domiciliu.

Luni seara, Ministerul Sănătăţii a făcut anunţul potrivit căruia o angajată a fost depistata cu noul coronavirus, la testul RT- PCR, pentru SARS-CoV 2. În cursul zilei de astăzi se va realiza o dezinfecţia în toate spaţiile în care aceasta îşi desfăşura activitatea precum şi contacții acestei persoane.

”În acest context, conform metodologiei, imediat după aflarea rezultatului testului, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a demarat o anchetă epidemiologică în urma căreia au fost identificaţi 12 contacţi direcţi care au fost izolaţi la domiciliu şi li s-au recoltat probe. Ancheta epidemiologică va continua şi în perioada următoare, până la identificarea şi altor potenţiali contacti accidentali, ce vor fi testaţi, conform metodologiei de caz”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Caz de coronavirus şi la Primăriei Municipiului Bucureşti

Un caz similar, de infectarea cu coronavirus, precum cel de la Ministerului Sănătăţii a avut loc şi la Primăria Capitalei în lună martie.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a transmis faptul că o angajată a Primăriei Municipiului Bucureşti este suspectă de infectare cu noul virus Covid-19. Este vorba despre nora bărbatului confirmat luni seara, 9 martie 2020, pozitiv cu Covid-19.

„Inclusiv noi, la Primăria Capitalei, avem o persoană care este nora bolnavului care a fost declarat aseară în această situaţie. În acest moment este internată împreună cu soţul său şi fiul său la Spitalul Victor Babeş. S-au realizat toate testele şi aşteptăm rezultatele. Am luat măsurile care se impun.

Toţi colegii săi au intrat de azi în izolare la domiciu. Fac parte din această anchetă epidemiologică a DSP. În ceea ce priveşte zona în care se află respectiva direcţie, în care lucrează această doamnă, s-a realizat dezinfecţie cu un dezinfectant de nivel foarte înalt. În funcţie de rezultatul testelor se vor lua măsuri şi mai serioase”, declara Gabriela Firea la cea vreme.

Adauga un comentariu