National

Focar de coronavirus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia

Publicat: 29 sept. 2020
Focar de coronavirus
Focar de coronavirus

Un număr de 30 de medici, asistenţi medicali, infirmieri şi îngrijitoare de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia au fost confirmaţi cu noul coronavirus, din care 4 sunt internaţi, iar ceilalţi sunt în izolare, urmând să fie testaţi toţi angajaţii.

„Având în vedere transmiterea comunitară şi creşterea numărului de cazuri din ultima perioadă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia s-a decis testarea tuturor angajaţilor, personal medico-sanitar, dar şi tehnic economic şi socio-administrativ. Astfel, în perioada 14-28 septembrie, au fost efectuate un număr de 714 teste, cu scop de screening sau în urma contactului direct cu un caz confirmat, conform metodologiei. În urma testelor efectuate, în ultimele 14 zile, au fost confirmate 30 persoane din rândul personalului medico-sanitar, după cum urmează: 13 asistenţi medicali, 8 infirmieri, 4 îngrijitoare şi 5 medici”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, toate cadrele medicale prezintă forme uşoare sau sunt asimptomatice.

„Patru angajaţi ai SJU, cu forme uşoare, sunt internaţi, în prezent, pentru supraveghere şi evaluări medicale. Celelalte cadre medicale confirmate se află în izolare”, se mai arată în comunicat.

Marţi sunt testate, cu scopul de screening, alte 146 de cadre medicale şi personal TESA, inclusiv angajaţi care nu au simptome, nu cunosc să fi intrat în contact cu persoane confirmate, dar care pot fi pozitivi şi asimptomatici.

„La SJU Alba Iulia, personalul medico-sanitar este testat la perioade regulate de timp. Însă, la mijlocul lunii septembrie, având în vedere accentuarea pandemiei, s-a decis testarea întregului corp de angajaţi, într-o perioadă scurtă de timp, ţinând cont şi de numărul zilnic de pacienţi care necesită testare”, se precizează în comunicat.

În urmă cu câteva luni, la SJU a mai fost înregistrat un focar de infectare cu COVID-19, dar nu la amploarea celui actual.

De la începutul pandemiei, în Alba au fost confirmate pozitiv 1.788 de persoane.

Anchetă epidemiologică la Spitalul de Neurochirurgie. Sunt mai multe cazuri de COVID-19

O anchetă epidemiologică are loc la Spitalul de Neurochirurgie „N. Oblu“ din Iaşi. Decizia a fost luată după ce zilele trecute au fost depistate mai multe cazuri de COVID-19 la Secţia Neurochirurgie III, iniţial fiind diagnosticaţi doi pacienţi şi un brancardier.

Managerul spitalului, dr. Lucian Eva, a declarat că focarul a pornit de la unul dintre pacienţii secţiei. La intrarea în spital, acesta a fost testat negativ și s-a pozitivat ulterior.

Anchetă epidemiologică la Spitalul de Neurochirurgie. Sunt mai multe cazuri de COVID-19

Pacienţii care au fost depistaţi pozitiv s-au transferat în zona COVID amenajată de spital, iar cei cu test negativ au fost izolaţi în zona tampon şi vor fi retestaţi la şapte zile.

„Avem o anchetă epidemiologică în curs. Am luat toate măsurile de izolare a pacienţilor, a fost testat personalul şi ceilalţi pacienţi care au fost contacţi direcţi. Testări au loc în continuare. Este un incident pe care îl izolăm şi mergem mai departe. Așacum ne așteptam, în octombrie-noiembrie va mai exista un vârf al pandemiei”, a declarat dr. Lucian Eva.

Două focare Covid-19 în județul Iași

Direcția de Sănătate Publică Iași informează cu privire la apariția a două focare Covid-19 în județul Iași.

La S.C. APAVITAL S.A. Iași – SECȚIA ELECTROMECANICĂ, 7 salariați au fost depistați pozitiv. Pesoanele pozitive au fost evaluate de un medic infectionist si s-a decis izolarea  în spital sau la domiciliu. Contacții direcți au fost carantinați la domiciliu. A fost închis întreg spațiul de lucru al secției și s-a efectuat dezinfecția.

La o societate comercială cu sediul central în București, cy punct de lucru la Iași, au fost depistați pozitiv cu COVID-19 5 salariați. Persoanele pozitive au fost evaluate de un medic infectionist si s-a decis izolarea  în spital sau la domiciliu. Contacții direcți au fost carantinați la domiciliu. S-a efectuat dezinfecția spațiului de lucru și s-au luat măsurile de prevenire a infecției.

Tot în raportarea de astăzi a INSP intră și focarul Căminul de Batrani „Sf.Iosif”, unde sunt 75 cazuri (33 beneficiari si 42 salariati). Pesoanele pozitive au fost evaluate de un medic infectionist si s-a decis izolarea cazurilor in centru.

În cazul focarului de la Centrul de Servicii Sociale „Ion Holban”: La testarea din data de 25.09.2020 s-au mai depistat 2 cazuri în rândul asistenților medicali. (Focar inițial cu 6 cazuri pozitive.)

Adauga un comentariu