National

Focar de COVID-19 în Dâmboviţa. Preşedintele Biroului Electoral Judeţean, testat pozitiv

Publicat: 05 oct. 2020
prefectura Dambovita
Preşedintele la Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa a fost diagnosticat cu COVID-19, împreună cu subprefectul judeţului şi cu reprezentantul Autorităţii Electorale Permanente în biroul electoral al acestui judeţ

Un focar de COVID-19 a fost descoperit în Dâmbăvița. Preşedintele la Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa a fost diagnosticat cu COVID-19, împreună cu subprefectul judeţului şi cu reprezentantul Autorităţii Electorale Permanente în biroul electoral al acestui judeţ.

Prefectul de Dâmboviţa, al cărui test la SARS-CoV-2 a ieşit negativ, a intrat în carantină, fiind contact direct al unuia dintre cei confirmaţi, el fiind carantinat cu locaţia declarată la sediul Prefecturii.

Preşedintele Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa, subprefectul judeţului şi reprezentantul Autorităţii Electorale Permanente au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19. În cazul celor trei, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a emis decizii de izolare la domiciliu ca urmare a evaluării stării de sănătate şi a recomandărilor făcute de medicii de specialitate, informează Prefectura Dâmboviţa într-un comunicat dat publicităţii luni.

Focar de COVID-19 în Dâmboviţa. Mai multe persoane au fost confirmate pozitiv

Prefectul judeţului Dâmboviţa, Aurelian Popa, care este contact direct conform anchetei epidemiologice, a intrat în carantină, deşi în cazul său testul pentru COVID-9 a fost negativ.

„Întrucât rezultatul testului pentru prefectul judeţului Dâmboviţa a fost, Negativ dar din cadrul anchetelor epidemiologice efectuate a fost stabilită calitatea de «Contact direct» al unei persoane testate pozitiv a fost emisă decizia de carantinare cu locaţia declarată Instituţia Prefectului judeţul Dâmboviţa. Prefectului judeţului i s-a asigurat un spaţiu corespunzător, izolat de restul personalului, spaţiu de unde îşi va desfăşura activitatea. Potrivit procedurilor operaţionale ale Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa, Prefectul judeţului va fi testat din nou în perioada imediat următoare” transmite Prefectura judeţului.

Ce decizii a luat DSP Dâmbovița

Toate deciziile de izolare sau carantinare în cadrul anchetei epidemiologice efectuate la Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa sunt emise pentru o perioada de 14 zile , începând cu 3 octombrie şi până pe data de 16 octombrie.

Toate spaţiile unde s-au desfăşurat activităţi ale Biroului Electoral Judeţean Dâmboviţa şi birourile din cadrul Instituţiei Prefectului judeţul Dâmboviţa au fost dezinfectate, iar luni activitatea instituţiei a fost reluată.

Focar de coronavirus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa

Altfel, opt angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa şi cinci elevi au fost depistaţi cu COVID-19, potrivit datelor comunicate sâmbătă de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud.

Focarul de infecţie de la Spitalul Judeţean se manifestă la blocul alimentar, unde se prepară hrana atât pentru pacienţi, cât şi pentru angajaţi.

Focar de coronavirus în Bistriţa: Mai mulți angajați au fost infectați

La Liceul „Radu Petrescu” din comuna Prundu Bârgăului au fost confirmaţi trei elevi cu infecţie cu noul coronavirus, doi de clasa a şasea şi unul de clasa a opta, după alte două cazuri apărute în ultimele zile la un cadru didactic şi la fiica sa, elevă în clasa a şasea.

Având în vedere situaţia de la Prundu Bârgăului, unitatea şcolară va intra, începând de săptămâna viitoare, în scenariul roşu, urmând ca activitatea didactică să se desfăşoare exclusiv în mediul online, a informat Prefectura.

Este cea de-a doua unitate de învăţământ din judeţ trecută în scenariul roşu, după grădiniţa cu program normal din localitatea Reteag.

Doi elevi de la LPS Bistriţa, confirmați pozitiv

S-a mai confirmat infecţia cu noul coronavirus la doi elevi de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Bistriţa, unul de clasa a şaptea şi altul de clasa a opta, legitimaţi la Clubul Sportiv Municipal (CSM), care s-au aflat în cantonament, motiv pentru care s-a decis ca activitatea colegilor lor de la clasă să nu fie întreruptă.

În ultimele zile, alţi doi elevi de la LPS Bistriţa, fraţi, au fost confirmaţi cu COVID-19, ei făcând parte din lotul de haltere al CSM.

Faţă de ultima raportare, în Bistriţa-Năsăud s-au confirmat 19 noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2. a II-a.

Adauga un comentariu