Actualitate

Focar de COVID-19 la Galați! Unsprezece cadre medicale de la Spitalul Judeţean Galaţi, infectate cu noul coronavirus

Publicat: 02 iul. 2020
ALT=
Focar de COVID-19 la Galați! Unsprezece cadre medicale de la Spitalul Judeţean Galaţi, infectate cu noul coronavirus

Focar de COVID-19 la Galați! Unsprezece cadre medicale de la Spitalul Judeţean Galaţi au fost depistate infectate cu noul coronavirus. Persoanele confirmate cu COVID-19 sunt un medic rezident, opt asistente şi două îngrijitoare.

Potrivit informațiilor din spital, aceştia nu s-au infectat între ei, ci au luat virusul din surse aflate în exteriorul spitalului. Pacienţii sunt internaţi la spitale din Galaţi care primesc doar cazuri de COVID-19.

Focar de COVID-19 la Galați: Cadre medicale de la mai multe secții ale spitalului

Persoanele infectate lucrau la diferite secţii ale spitalului. Este vorba despre secţiile Cardiologie, Urologie, Oncologie şi despre Unitatea de Primiri Urgenţe. Colegii celor infectaţi sunt testaţi, iar rezultatele vor fi comunicate în curând.

În ultimele două zile, unitatea a primit pacienţi cu alte probleme medicale, iar bolnavii de COVID-19 au fost internaţi într-un spaţiu amenajat în clădirea ambulatoriului. Toţi pacienţii care ajung la spitalul gălăţean sunt testaţi, a precizat conducerea Spitalului Judeţean Galaţi, care a fost unitate COVID până la 1 iulie.

Directorul DSP Buzău, confirmat cu COVID-19

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, Cristina Ungureanu, fost confirmată cu COVID-19. Miercuri, şeful epidemiologilor, dr.Carmen Scântei, anunţa că a fost depistată pozitiv la testul COVID-19, astăzi,

„Directorul instituţiei, Cristina Ungureanu, cât şi medicul şef epidemiolog, dr. Carmen Scântei, au fost testate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Cele două au fost internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, iar starea lor de sănătate este bună. Atât dna. Cristina Ungureanu, cât şi dna. dr. Carmen Scântei vor lucra în continuare cu toate resursele disponibile şi pe perioada de internare în spital”, spun reprezentanții Prefecturii Buzău.

Prefectura Buzău anunță că activitatea DSP Buzău se va desfăşura normal şi va fi coordonată de directorul economic, Daniela Dumitru, iar managementul sanitar va fi asigurat de doi medici epidemiologi, dr. Valentin Barbulis şi dr. Mirela Iorgu.

Buzăul are 85 de cazuri de coronavirus, iar miercuri 152 de pacienţi erau internaţi în unitatea medicală Suport COVID-19 din municipiul Râmnicu Sărat, iar alte 40 în secţiile exterioare ale Spitalului Judeţean Buzău.

Mai multe focare de COVDI-19 în Prahova

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Bogdan Nica, a declarat că o altă unitate privată cu profil similar are trei cazuri confirmate, toţi cei 38 de pacienţi dializaţi urmând să fie internaţi.

„De câteva zile suntem martorii unui nou val de infectări. În ultima zi a stării de urgenţă aveam 76 de îmbolnăviri şi 5 sau 6 decese. Astăzi, 243 sunt în spital şi am trecut demult de 400. Deci avem 100 şi ceva de bolnavi internaţi în ultimele 10 zile”, a spus Bogdan Nica

Virusul şi corupţia au lăsat un oraş fără conducere. Primarul este sub control judiciar, iar subalternii s-au infectat cu COVID-19. În ultimele două săptămâni au fost mai multe focare la nivelul judeţului Prahova, între care cel de la centrul de bătrâni de la Izvoarele (71 de persoane, dintre care un beneficiar a ecedat), cel de la Exploatare Sistem Zonal Prahova, unde au fost nouă cazuri, şi unul la o firmă de pe platforma Brazi, unde trei angajaţi au fost testaţi pozitiv.

De asemenea, două asistente de la Spitalul de pediatrie şi o angajată de la blocul alimentar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti au fost testate pozitiv.

.

Adauga un comentariu