Local

Focar de Covid-19 la Institutul de Psihiatrie Socola Iași: o infirmieră și 7 pacienți, infectați cu noul coronavirus – VIDEO

Publicat: 13 sept. 2021
Institutul de Psihiatrie Socola din Iași are un nou focar Covid-19

Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la apariția unui focar Covid-19 din Judeţul Iaşi:

  1. INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAȘI – Secția IV Acuți – 8 (1 infirmieră și 7 pacienți)

Măsuri:

Primul caz a fost cel al infirmierei, a urmat un pacient care a prezentat simptomatologie specifică și ulterior, la testarea pacienților contacți direcți au mai fost depistați încă 6 pozitivi. În zilele urmatoare se va relua testarea personalului și a pacienților.

Situația Covid-19 în județul Iași

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 14 septembrie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 44014 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 123 cazuri în plus faţă de ziua precedentă). În ultimele 24 de ore s-au depistat 11 tulpini Delta la persoane confirmate pozitiv cu Covid-19.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 17  externări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 4 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 973.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO,  menționăm că în ultimele 24 de ore, Serviciul Județean de Ambulanță Iași a efectuat 67 recoltări la domiciliu.

În cadrul Campaniei de vaccinare împotriva COVID 19, desfășurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 438523 de vaccinări. Din acest numarul total de persoane vaccinate, 221482 au fost vaccinate cu doza I și 191809 cu doza II și la 25232 de persoane a fost administrat vaccinul Johnson & Johnson. Pe data de 13 septembrie 2021 au fost vaccinate 320 de persoane. Mentionam ca 221 persoane au primit doza I și 99 persoane au primit doza a II-a. Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, 143 doze au fost administrate în ultimele 24 de ore. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 469 de reacții adverse ușoare.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 14 septembrie 2021, sunt ocupate  256 paturi din care 37 sunt paturi ATI (din care 5 paturi ATI sunt ocupate la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, 1 pat ATI la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie “Elena Doamna” Iași și 1 pat la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”).

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI

  • 8 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
  • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani
  • 16 pat ATI la Spitalul de Neurochirurgie

În momentul de faţă sunt libere 3 paturi ATI:

  • 1 pat ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
  • 2 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în momentul de față, în unitățile sanitare sunt puse la dispoziție 276 de paturi: CF Pascani – 23 paturi, CF Iasi – 30 paturi, Spitalul de Pneumologie – 19 paturi, Spitalul de Boli Infectioase – 186 de paturi, 4 paturi la Spitalul Municipal Paşcani și 14 paturi ATI  la Spitalul “Sf. Spiridon”

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, este ocupat 1 pat ATI.

In momentul de față nu sunt persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus care urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica și Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, este ocupat 1 paturi ATI. În ceea ce privește zona medicală, menționăm că sunt ocupate 2 paturi.

In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, sunt ocupate 5 paturi ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, nu sunt ocupate paturile.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 14 septembrie 2021, un număr de 623 de persoane se află în izolare, iar 381 de persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 44276 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 44567 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Comentarii
  • spitalul asta,Socola, face ce face si iesemin evidenta. dar numai negativ. Acum vreun an de zile un pacient a ars de viu…de la o tigara zice ancheta spitalului….acum ceva ceva timp se certau cine sa conduca care sa fie sef…acum ceva timp in urma un domn reclama faptul ca sint neclaritati mari cu privire la decesul fiului sau in acest spital, spital care ii prezinta niste acte cu un articl de lege cu o litera care nu exista…saptamina trecuta cine din cadrul spitalului declara intr-un articol ca tinerii intre 25 si 30 de ani beau 10-15 sticle de bere pe zi (de unde o fi scos idiotenia asta….sper ca nu a facut studii la Apollonia…inteleg sa isi faca PR…dar facut cu cap, nu asa)…
    acest spital…..este ceva de evul mediu. medicii si asistentele de acolo uita faptul ca sint platiti (destul de bine fata de restul salariatilor) pentru a-i ajuta pe cei cu probleme (psihice sau nu)….cu siguranta vom mai auzi despre acest spital. din pacate …doar de rau, cred.

Adauga un comentariu