Local

Focar de COVID-19 la o firmă din Iași

Publicat: 11 oct. 2020
pacient covid-19
Focar Covid-19 la o firmă de confecții metalice din județul Iași

Direcția de Sănătate Publică Iași informează cu privire la apariția unui focar Covid-19 în Județul Iași. Astfel, la CNUD-EFCO OPERATIONS Iași, ce are ca obiect de activitate confecții metalice,  au fost depistați pozitiv43 de salariați.

Ca măsuri s-a dispus ca salariații pozitivi să se adreseze pentru evaluare la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Salariații contacți sunt în carantină la domiciliu.

În data de 12.10.2020 se vor efectua manevre de dezinfecție cu o firmă specializată. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Alte cinci focare Covid-19 în Județul Iași

Direcția de Sănătate Publică Iași informează cu privire la apariția a cinci focare Covid-19 în Județul Iași, astfel:

1. INSTITUTUL DE BOLI CARDIOVASCULARE IAȘI – Secțiile Cardiologie și USTACC (Unitatea de Supraveghere si Tratament Avansat a Cardiacilor Critici) – 6 cadre medicale
Masuri:
Personalul pozitiv a fost evaluat medical și izolat la domiciliu. S-a hotarat limitarea internărilor numai pentru pacienții gravi. S-a efectuat dezinfecția spațiilor anexe.

2. SOCIETATE COMERCIALA DIN IAȘI – 3 salariați
Masuri:
Personalul pozitiv a fost evaluat medical și izolat la domiciliu. S-a decis inchiderea temporară a șantierului și dezinfecția spațiului comun (baracă).

3. SOCIETATE COMERCIALA DIN IAȘI – sector ambalare și birou documenație – 6 salariați
Masuri:
Personalul pozitiv a fost evaluat medical și izolat la domiciliu, s-a efectuat dezinfecția spațiilor și carantinarea contacților.

4. CENTRUL DE ÎNGRIJIRE ȘI ASISTENȚĂ PENTRU PERSOANE ADULTE CU DIZABILITĂȚI REVIS HÂRLĂU – 4 (3 beneficiari și un pedagog)
Masuri:
Beneficiarii pozitivi au fost izolați în centru iar angajata a fost evaluată medical și izolată la domiciliu. S-a efectuat dezinfecția spațiilor din centru și s-au sistat activitățile de terapie ocupațională.

5. CENTRUL DE SERVICII SOCIALE ”M. SADOVEANU” PAȘCANI – 4 (2 beneficiari și 2 salariați)
Masuri:
Beneficiarii pozitivi au fost izolați în centru iar angajatele au fost evaluate medical și izolate la domiciliu. S-a efectuat dezinfecția spațiilor din centru. Beneficiarii care au intrat în contact direct cu cei confirmați pozitiv, au fost izolați.

Câte cazuri de Covid-19 s-au înregistrat în județul Iași

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 10 octombrie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 6502 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 206 cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 3249 au fost externate (cu 45 de persoane externate în plus faţă de ziua precedentă).

În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-au înregistrat doua decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 174.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 10 octombrie 2020, erau ocupate 425 de paturi, din care 27 sunt paturi ATI. In momentul de fata, in spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 39 de paturi: 8 paturi la Spitalul de Recuperare, 10 paturi la Spitalul de Boli Infectioase, 3 paturi la Spitalul de Pneumologie, 5 paturi la Spitalul „Sf. Spiridon” si 13 paturi la Spitalul Clinic C.F. Iasi.

 

Adauga un comentariu