Local

Focar de SARS-COV-2 la ApaVital, unul dintre cei mai mari angajatori publici din Iași

Publicat: 17 sept. 2020
La nivelul ApaVital Iași a fost înregistrat un focar de infecție cu virusul SARS-COV-2, compania fiind unul dintre cei mai mari angajatori publici din Iași
Zeci de angajați ai ApaVital Iași au fost depistați pozitiv cu virusul SARS-COV-2

La ApaVital Iași este înregistrat un focar de infecție cu noul coronavirus care durează de aproape două luni. Nu mai puțin de 77 de muncitori ai unuia dintre cei mai mari angajatori privați din Iași au fost depistați pozitiv cu virusul SARS-COV-2, asta deși au fost luate toate măsurile de protecție a angajaților

De mai bine de două luni de zile, la ApaVital Iași este înregistrat un focar de infecție cu virusul SARS-COV-2. Încă din prima perioadă de pandemie, mai mulți muncitori ai operatorului de apă-canalizare din punctul de lucru Pașcani au fost depistați pozitiv în urma testării pentru virusul SARS-COV-2. Deși la nivelul ApaVital au fost luate măsurile pentru a opri răspândirea virusului, nu mai puțin de 77 de angajați ai ApaVital au fost depistați pozitiv până în momentul de față.

„Încă de la începutul pandemiei, ApaVital a luat măsurile pentru a opri răspândirea virusului SARS-COV-2. Din păcate, virusul nu ocolește pe nimeni, iar în prezent sunt 77 de persoane care lucrează în cadrul companiei noastre care au fost internate ori au intrat în autoizolare la domiciliu. Sunt 6 angajați de la Relații Clienți care s-au infectat cu virusul SARS-COV-2, motiv pentru care am și decis să realizăm online pentru o perioadă procedurile cu clienții noștri. Am creat o mulțime de modalități de plată a facturilor ApaVital, iar în acest fel casieriile noastre au devenit aproape inutile”, a explicat Răzvan Manolache, purtător de cuvânt al ApaVital Iași.

Cei peste 1.200 de angajați ai ApaVital Iași au fost testați pentru virusul SARS-COV-2

ApaVital Iași a testat toți angajații în ultimele luni, iar pentru a evita riscul infectării s-a decis închiderea casieriilor și activitatea de relații cu publicul pe perioada verii, inclusiv după ieșirea din starea de urgență. Cele 1.500 de teste comandate pentru COVID-19 au fost achiziționate de ApaVital de la Investigații Medicale Praxis SRL, cu suma de 277.500 lei.
În acest fel s-au asigurat testarea tuturor angajaților și un număr în plus de teste necesare pentru eventualii suspecți.

„S-a realizat testarea tuturor angajațior și au fost făcute retestări în cazul în care prezentau simptomele infectării cu COVID-19 sau dacă au intrat în contact cu persoane infectate”, a precizat Răzvan Manolache, purtătorul de cuvânt ApaVital Iași.

În primă fază a fost realizată, în luna aprilie, testarea pe 200 de angajați, care au făcut parte din mediul cel mai expus pericolului infectării cu COVID-19. Până la începutul lunii iulie a fost testat tot personalul companiei ApaVital Iași, iar ulterior au fost realizate și unele retestări în urma cărora au fost depistate două cazuri pozitive de infectare cu COVID-19 în rândul angajaților ApaVital Iași.

Comentarii
 • O gramada de modalitati de plata? la aparatele astea care sunt puse prin magazine se poate plati, doar ca nu cu factura si dupa codul de bare, ci introduci tu datele de pe factura! ma intreb, daca fresesti o cifra, ce se intampla? banii oricum ti-i ia!

 • Doua cazuri… e focar ?
  Iar dormirati pe sub bar ?
  Da’ de curiozitate,
  (ca le stiti pe toate, frate !)
  Ca sa fie un focar
  Cam cat este necesar
  Ca sa fie infectate ?
  O persoana ? Patru ? Sapte?
  Doua sute ? Patru mii ?
  Aveti mintea de copii !
  Pai si voi pe la ziar
  Aveti propriul vost’ focar !!
  E focarul lui Dabija
  Cel pe care-l fwte grija !!

 • Cand cu gene ostenite sara suflu-n lumanare
  Ma gandesc, de dimineata pe cin’ musc de cur eu oare ?
  Pai fiind cu pandemia si-am baut totul din bar
  Cel mai simplu, dimineata, inventez eu un focar !

  Or fi doua, cinci persoane, ce conteaza, ce-are-a face ?
  Important e sa-mi iau banii ! Pacanele cin’ sa joace ??
  Mai bag trei morti, ca sa fie, cine va verifica ?
  Si-uite-asa apare stirea, lumea se va panica !

  Dar ma-ntreb, ce o sa fie cand Covidu’ asta nou
  Va dispare si atuncea voi ramane ca un bou
  Fara morti, scenarii rosii, izolete si salvari
  Doar ce ma gandesc si-ndata-mi vine sa m-arunc pe scari !!!

Adauga un comentariu