Local

Focar de SARS-CoV-2 la o societate comercială din Iași. Bilanțul deceselor în județul Iași

Publicat: 14 nov. 2020
Un nou focar de coronavirus pe teritoriul județului Iași
Un nou focar de coronavirus pe teritoriul județului Iași

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia unui focar Covid-19 în Judetul Iaşi, astfel:

           SOCIETATE COMERCIALĂ DIN IAȘI – 3 salariați.

Măsuri:

Pacienții pozitivi sunt izolați la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie. S-a efectuat dezinfecția tuturor spațiilor unității.

           De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a 3 focare Covid-19 din Judeţul Iaşi:

  1. CENTRUL DE ÎNGRIJIRE ŞI ASISTENŢĂ PENTRU PERSOANE ADULTE CU DIZABILITĂŢI  HÂRLĂU – au fost confirmați pozitiv cu COVID-19 încă 2 salariați.

           În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus 9 salariați.

Măsuri:

           Infirmierii depistați pozitiv au fost evaluați și izolați la domiciliu. S-a efectuat dezinfecția tuturor spațiilor.

  1. CENTRUL DE RECUPERARE ȘI REABILITARE NEUROPSIHICI HÂRLĂU – au fost confirmați pozitiv cu COVID-19 încă 12 salariați și un beneficar.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmați pozitiv 97 de angajați și 40 de beneficiari.

Măsuri:

Unitatea se aprovizionează constant cu echipament de protecție și dezinfectante. S-a efectuat dezinfecția în toate spațiile.

  1. CASA DE BATRANI ȘI BOLNAVI PAPA IOAN PAUL al-II-lea au fost confirmați pozitiv cu COVID-19 încă 4 salariați și 6 beneficari.

           În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus 37 de beneficiari și 26 de salariați.

Măsuri:

S-a efectuat dezinfecția spațiilor și reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală și portul echipamentului de protecție.

Situația Covid-19 pe raza județului Iași

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 14 noiembrie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 14782 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 373 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4742 au fost externate (cu 44 de persoane externate în plus faţă de ziua precedentă).

În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-a înregistrat un deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 287.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 14 noiembrie 2020, sunt ocupate 547 de paturi, din care 61 sunt paturi ATI. In ceea ce priveste gradul de ocupare pentru paturile ATI, din cele 61, 9 sunt ocupate la Spitalul de Boli Infecţioase, 12 la Spitalul Mobil Letcani, 6 la Spitalul de Pneumologie, 6 la Spitalul Municipal Paşcani, 5 la Spitalul de Recuperare, 7 la Spitalul C.F. Iasi si 16 la Spitalul de Neurochirurgie.

In spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 165 de paturi: 22 paturi la Spitalul Mobil Letcani, 21 la Spitalul de Boli Infectioase, 2 paturi la Spitalul de Pneumologie, 28 de paturi la Spitalul Harlau, 3 paturi la Spitalul de Recuperare, 18 paturi la Spitalul CF Iaşi, 4 paturi la Spitalul Sf. Spiridon, 15 de paturi la Spitalul Militar şi 52 de paturi la Spitalul CF Pascani.

În ceea ce priveşte Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate 4 paturi ATI. Mai menţionăm că în momentul de faţă sunt 20 de bolnavi confirmati pozitiv cu noul coronavirus care fac dializă la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 14 noiembrie 2020, un număr de 5067 de persoane se află în izolare, iar 5350 de persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 11715 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 15554 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Adauga un comentariu