International

Fondatorul companiei de divertisment Cirque du Soleil s-a retras financiar din trupă

Publicat: 18 feb. 2020

Fondatorul Cirque du Soleil, Guy Laliberté, a transmis luni, 17 februarie, că nu mai face parte din companie şi nu mai este acţionar al companiei după ce şi-a vândut ultima participaţie, de 10%, către Caisse de dépôt et placement din Quebec (CDPQ), un investitor instituţional care gestionează mai multe fonduri de pensii şi programe de asigurare în Quebec, informează AFP.

„Sunt fericit să-mi cedez participaţia la Cirque, pe care l-am fondat acum 35 de ani”, a declarat fostul acrobat, în vârstă de 60 de ani, citat în comunicatul de presă al Caisse.

„Voi continua să mă implic în procesul creativ al spectacolelor şi, mai ales, voi continua să susţin şi să contribui la influenţa industriei divertismentului din Quebec prin celelalte proiecte ale mele”, a precizat Laliberté, care a creat şi Fundaţia One Drop şi compania Lune Rouge.

Guy Laliberté „rămâne, totuşi, implicat în procesul creativ al companiei şi îşi menţine interesele economice”, a menţionat Caisse de dépôt et placement din Quebec într-un comunicat.

Adauga un comentariu