National

Fondul clasei ar putea fi interzis. Ce amenzi primesc cei care colectează banii

Publicat: 18 iun. 2021
Fondul clasei, devenit tradiţie în şcolile româneşti, este la un pas de a fi interzis

Fondul clasei, devenit tradiţie în şcolile româneşti, este la un pas de a fi interzis.

USR-PLUS a iniţiat un proiect de lege prin care colectarea banilor în şcoli să fie interzisă, iar cei care nu vor respectă să fie pedepsiţi contravenţional.

Amenzile nu ar fi deloc mici, între 1.000 şi 2.000.

Amenzile pentru fondul clasei, până la 2.000 de lei

Proiectul de lege semnat de parlamentari USR-PLUS a fost depus joi la Parlament.

Preşedintele Asociaţiilor de Părinţi, Iulian Cristache, spune că interdicția este deja reglemantată prin Regulamentul de Organizare și Funcționare.

„Iniţiativa este o formă fără fond din punctul meu de vedere, pentru că noi am reglementat în Regulamentul de organizare şi funcţionare expres această situaţie, pentru că noi ne confruntăm cu sesizări de la părinţi, acolo unde există un act de constrângere.

Să mă iertaţi că sunt direct, dar este culmea ipocriziei să te pozezi în salvatorul sistemului educaţional cu astfel de propuneri.

Asociaţiile de părinţi, despre iniţiativa USR: E culmea ipocriziei
Este o soluţie doar de formă, sunt atâtea probleme în învăţământ”, a spus preşedintele Asociaţiilor de Părinţi, Iulian Cristache, vineri, la Antena 3.

În şcolile din Europa nu există nici fondul clasei, nici fondul şcolii. Potrivit lui Cristache, acest fond al şcolii a apărut la noi din cauza subfinanţării sistemului educaţional.

Comentarii
  • Nu se mai numeste ,,fondul clasei”,ci cotizatie in conturile Asociatiei de parinti din scoala.
    Utilizarea banilor este mai lipsita de transparenta decat inainte.!
    Directorii stiu de ce !!!
    Toata aceasta colecta a taxei de protectie,de promovare ,samd ar trebui interzisa prin lege.Este o minunata cale de imbogatire a directorilor ,acolitilor si a inspectorilor.

Adauga un comentariu