Local

Forfotă în spitalele ieșene! Peste 160 de ieșeni sunt internați. Județul Iași se pregătește pentru vârful pandemiei

Publicat: 17 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Forfotă în spitalele ieșene Peste 160 de ieșeni sunt internați. Județul Iași se pregătește pentru vârful pandemiei
Record de infectări în județul Iași și noi focare COVID-19 în spitalele ieșene

Medicii sunt în alertă după ce rata infectărilor este în continuă creștere în județul Iași. În spitale este o forfotă continuă. Nu se mai găsesc locuri pentru numărul mare de pacienți. Ieri, 16 septembrie 2021, a fost înregistrat un nou record de infectări, 169 de ieșeni au fost declarați pozitivi. De la debutul pandemiei și până ieri, în județul Iași au fost confirmate 44.335 de cazuri

Forfotă în spitalele ieșene din cauza numărului tot mai mare de pacienți care au nevoie de internare. Medicii au fost nevoiți să găsească de urgență locuri în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă din Iași. Ieri, 16 septembrie 2021, în județul Iași au fost confirmate 169 de noi cazuri de infectare. Rata îmbolnăvirii este tot mai crescută pe zi ce trece. Medicii ieșeni sunt în alertă și se așteaptă la ce e mai rău. Dintre cele peste 160 de persoane confirmate cu COVID-19, la niciuna nu a fost găsită noua tulpină Delta. Din cauza numărului mare de infectări, a crescut și rata persoanelor internate în spitalele din Iași.

Numărul pacienților internați a depășit pragul de 300. Acesta este cel mai mare număr de internări din acest an. Peste 40 dintre aceștia au avut nevoie de îngrijiri în secțiile ATI, starea lor fiind una foarte gravă. Din numărul total de paturi ocupate în Secțiile de Terapie Intensivă, nouă erau la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, șase la Spitalul Municipal Pașcani, 17 la Spitalul de Neurochirurgie, unul la Spitalul „Sfântul Spiridon”, trei la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria”, un pat ATI la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” Iași și patru paturi la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”.

Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași, ieri a fost raportat un deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de morți fiind de 975. Specialiștii au precizat că cel mai mare număr de decese este în cazul pacienților care ajung în stare foarte gravă la spital, deoarece se tratează acasă.

Pe 15 septembrie 2021 au fost imunizați peste 400 de ieșeni

Peste 400 de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost administrate miercuri, 15 septembrie 2021, în județul Iași. Astfel, 293 de persoane s-au vaccinat cu prima doză și doar 112 ieșeni s-au prezentat la rapel. În județul Iași au fost înregistrate cazuri în care persoanele nu s-au mai prezentat la rapel. Din diferite motive, acestea au refuzat administrarea celei de-a doua doze. Tot mai multe persoane aleg vaccinarea cu serul Johnson & Johnson, deoarece nu necesită rapel. De la debutul imunizării cu Johnson & Johnson, în județul Iași au fost administrate 25.650 de doze, 204 fiind administrate în ultimele 24 de ore. De la debutul campaniei de vaccinare și până ieri, în județul Iași s-au imunizat 439.796 de ieșeni și au fost înregistrate 469 de reacții adverse ușoare.

Noi focare de infecție cu COVID-19 în spitalele ieșene

Ieri, 16 septembrie 2021, Direcția de Sănătate Publică Iași a raportat trei noi focare de infecție COVID-19 în judetul Iași. Trei unități medicale din județul Iași se confruntă cu aceste focare. La Spitalul Clinic de Recuperare Iași – Secția de Recuperare Neuromotorie, au fost depistate șapte persoane pozitive. Printre acestea se numără un cadru medical și șase pacienți. În acest caz s-au luat următoarele măsuri: trei dintre pacienții pozitivi au solicitat externarea cu izolare la domiciliu și supraveghere prin medicul de familie, iar ceilalți trei au fost izolați în secție.

S-a demarat testarea întregului efectiv al secției, pacienții fiind negativi. La Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași – Secția VI Acuți – au mai fost confirmați încă trei noi pacienți. Măsuri: pacienții au fost izolați în saloane individuale. S-a efectuat dezinfecția întregii secții. Au fost sistate internările pe secție. Nu în ultimul rând, trei medici de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase – Secția IV, au fost depistați pozitiv. Măsuri: toate cele trei cadre medicale au fost izolate la domiciliu pentru 14 zile. În acest caz se continuă testarea personalului.

Adauga un comentariu